Ultima Ora

17:22 Pecingină: De fiecare dată, pe Ciolacu îl ia gura pe dinainte

Prețul carburanților naște tensiuni în coaliția de guvernare. Deputatul PNL Gheorghe Pecingină susține că soluția se află la Ministerul de Finanțe, nu la cel al Energiei.

„Sunt puțin uimit. De fiecare dată, pe Ciolacu îl ia gura pe dinainte. Cred că este atributul ministrului de Finanțe. Dar, cred că tiriplicul șef se află la Ministerul de Finanțe. Nu are legătură cu Ministerul Energiei”, a spus Pecingină, la Digi24, în timp ce comenta responsabilitatea ministerului în a influența prețul final la combustibil.

„De ce dăm doar vina pe Ministerul Energiei? Nu poate să modifice Codul fiscal Virgil Popescu. Lucrurile sunt în altă ogradă. Plafonarea, accizele nu țin de Ministerul Energiei. Există o cerere foarte mare. Credeți că aceste mari companii o să-și vândă marfa la noi? Poate ne trezim că avem probleme cu angajații de la aceste companii”, a conchis Pecingină.

Reacţia a venit după ce PSD a solicitat ministrului Energiei, Virgil Popescu, „să prezinte urgent în Coaliție propunerea de reglementare pentru realizarea acestui obiectiv (reducerea preţurilor la carburanţi n.r.), fie plafonare, fie altă soluție identificată în acest sens”.

Comment here