Ultima Ora

17:22 Medicul lui Berlusconi: Coronavirusul a dispărut din țară, populația e TERORIZATĂ inutil

Un celebru medic italian de urgenţe a dat asigurări că noul coronavirus a dispărut din Italia şi că a venit timpul ca italienii să nu mai fie “terorizaţi” inutil, afirmaţii care au provocat imediat reacţii din partea autorităţilor şi a altor specialişti, relatează AFP.

“În realitate, virusul nu mai există din punct de vedere clinic în Italia”, a declarat, duminică, la postul de televiziune RAI, dr. Alberto Zangrillo, directorul spitalului San Raffaele din Milano, conform Agerpres.

Zangrillo este cunoscut în Italia drept “medicul lui Berlusconi”, fiind cel care a ţinut sub observaţie starea de sănătate a fostului şef al guvernului italian.

“Prelevările efectuate în cursul ultimelor zece zile au arătat o încărcătură virală absolut infinitezimală în termeni cantitativi, în comparaţie cu cele efectuate în urmă cu o lună sau două. A venit timpul să încetăm să terorizăm această ţară”, a spus medicul.

Pandemia de COVID-19 s-a soldat cu aproape 33.500 de morţi în trei luni de zile în Italia, cele mai multe cazuri înregistrându-se în nordul ţării şi în special în regiunea Lombardia.

“În aşteptarea probelor ştiinţifice, care să susţină teza dispariţiei virusului, îi invit pe acei care se declară convinşi de această teză să nu semene confuzie printre italieni” a afirmat, într-un comunicat, oficialul din Ministerul Sănătăţii, Sandra Zampa.

Şeful Consiliului Naţional al Sănătăţii, Franco Locatelli, s-a declarat “perplex” după ce a auzit afirmaţiile lui Zangrillo.

“Ajunge să te uiţi la numărul de noi cazuri pozitive confirmate în fiecare zi pentru a constata persistenţa în Italia a noului coronavirus”, a declarat el.

Numărul zilnic al noilor contaminări oscilează între 300 şi 500. Duminică s-au înregistrat 355 de noi cazuri, majoritatea în Lombardia. Directorul prestigiosului Institut al Bolilor Infecţioase Spallazani, de la Roma, Giuseppe Ippolito, a spus la rândul său că nu există nicio dovadă ştiinţifică că virusul a suferit o mutaţie sau a scăzut în putere.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here