Ultima Ora

17:22 Fostul trezorier PSD nu poate justifica sume mari de bani

Probleme de integritate pentru un fost șef din PSD anchetat de procurorul gorjean Emil Moța.

Fostul trezorier Mircea Drăghici este acuzat, acum, de Agenția Națională de Integritate că nu poate justifica o sumă importantă de bani. Ancheta ANI a fost făcută după ce DNA l-a deferit justiției pe Drăghici, el fiind acuzat de procurorul Emil Moța că ar fi folosit din fondurile PSD aproape o jumătate de milion de euro pentru a-și cumpăra o vilă în Pipera și o mașină de lux. După finalizarea anchetei, Moța le-a cerut inspectorilor de integritate să verifice averea lui Drăghici. ANI a comunicat, miercuri, că diferența între veniturile legale și averea acumulată este de aproape 1,2 milioane lei, plus încă peste 15.000 de euro.

Drăghici este parlamentar în actualul mandat, iar ANI a sesizat la rândul său DNA și ANAF cu privire la faptul că deputatul ar fi încasat ilegal peste 313.000 lei din chiria plătită de PSD pentru vila sa din Pipera. Trezorierul partidului a susținut, în fața anchetatorilor, că în clădirea respectivă erau găzduite activitățile online ale PSD, dar procurorul Moța a dovedit că lucrurile nu stau așa. El a apelat la companiile de telefonie mobilă care i-au comunicat că doar Drăghici a stat, în special noaptea, în vila respectivă, în timp ce ziua nu erau persoane în clădire.

Tot ca urmare a anchetei începute de Moța, ANI a dispus acum și sesizarea Oficiului Național de Prevenire a Spălării Banilor, inspectorii de integritate având suspiciuni cu privire la modul în care fiicele demnitarului PSD au achiziționat imobile, în cursul anului 2018. Inspectorii au descoperit că fetele au cumpărat imobilele cu 100.000 de lei de la bunici, care, la rândul lor, cumpăraseră clădirile în 2015 chiar de la Mircea Drăghici și de la soția acestuia. Prețul tranzacției a fost atunci de aproape 60.000 de euro, mult mai mare decât s-a făcut vânzarea ulterioară.

Comment here