Ultima Ora

17:20 PSD vrea o „stare intermediară” de 15 zile. Cere deschiderea bisericilor și a restaurantelor din hoteluri

PSD nu va vota prelungirea stării de alertă în formula actuală, a anunțat purtătorul de cuvânt al partidului, Lucian Romașcanu. Printre măsurile propuse de social-democrați se numără o stare intermediară de 15 zile, dar și deschiderea bisericilor și a restaurantelor din interiorul hotelurilor.

„E necesară deschiderea spitalelor pentru populație, stoparea numirilor de coafeze pe funcții bănoase. Noi am decis, în primă instanţă, iar decizia finală va fi luată mâine în cadrul Comitetului Executiv al PSD, să susţinem o stare intermediară, pe o perioadă strict limitată în timp, care să asigure tranziţia la normalitate şi care să conţină strict măsurile pentru protejarea sănătăţii populaţiei şi nimic mai mult” a spus Romaşcanu, într-o conferinţă de presă.

„În acelaşi timp, este necesar ca autorităţile să poată dispune punctual, aşa cum prevede şi legea, de măsuri de siguranţă acolo unde este necesar. Este posibilă instituirea stării de urgenţă la nivel local, iar acest lucru trebuie să fie primordial, având în vedere că nu sunt distribuite egal pe tot teritoriul României cazurile, îmbolnăvirile şi decesele”, a adăugat el.

Romașcanu spune că PSD va introduce în Legea de aprobare a hotărârii de guvern o serie de prevederi.

„Durata măsurilor, tranzitorie, să fie de maximum 15 zile. Deschiderea spitalelor pentru pacienţii non COVID. Toate achiziţiile publice se vor face transparent cu licitaţie. Este un comentariu al guvernului că acest lucru ar împiedica acţiunea imediată în caz de nevoie. În trei luni de zile de stări de urgenţă şi stări de alertă, nu au reuşit să facă achiziţiile necesare pentru echipamentele de protecţie, nici măcar beneficiind de proceduri simplificate, nu vedem cum ar putea să-i încurce acest lucru de acum încolo. Deschiderea bisericilor, foarte importantă! Şi, trebuie să fie găsită o soluţie, astfel încât hotelurile să poată beneficia de deschiderea restaurantelor din unităţile hoteliere având în vedere că începe sezonul, iar mulţi dintre cetăţenii care au achiziţionat pachete turistice le-au achiziţionat împreună cu serviciile de masă. Astea vor fi măsurile pe care vom încerca să le introducem în lege şi fără acestea Partidul Social Democrat nu va vota legea trimisă în Parlament”, a spus Romașcanu.

Premierul Ludovic Orban a anunţat, sâmbătă, că va cere prelungirea stării de alertă cu 30 de zile şi şi-a exprimat încrederea că va exista o majoritate în parlament care să înţeleagă necesitatea acestui demers.

Conferinţă de presă susţinută de senatorul Lucian N. Romascanu, purtătorul de cuvânt al #PSD, la sediul PSD

Gepostet von Partidul Social Democrat am Sonntag, 14. Juni 2020

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here