Ultima Ora

17:16 Aparegio execută lucrări de zeci de milioane de lei într-un oraş din Gorj

Aparegio Gorj anunţă, luni, că investițiile din cadrul “Proiectului Regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată în județul Gorj”, se află în plină derulare. În acest moment, în oraşul Târgu-Cărbuneşti se execută lucrări în valoare de circa 35 de milioane de lei.

Contractele de lucrări, ce fac parte din amplul proiect de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată, se află în diferite stadii de execuție. Primele contracte care au fost finalizate sunt: “Reabilitarea și extinderea rețelei de canalizare menajeră pe străzile Pieței, Trandafirilor, Fagului, Gării și Gilortului din orașul Târgu-Cărbunești”; “Execuție rețele de apă și canalizare în Bumbești-Jiu” și „Achiziție vehicule întreținere rețea”.

În localitatea Târgu-Cărbunești se derulează două contracte de lucrări:

  • „Execuție rețele de apă și canalizare în Târgu-Cărbunești și cartier Cărbunești Sat, inclusiv stații de pompare și conducte de refulare”, cu o valoare de 25.875.617,81 lei și o durată de execuție de 25 luni. Contractul a fost atribuit antreprenorului Bugaru Trans SRL. În prezent, procentul de execuție se află la 48% și s-au executat lucrări de montare conducte, cămine de racord, cămine de branșament, cămine de vizitare și subtraversări pentru rețelele de canalizare și apă în zonele: str. Grădiniței, str. Bazinului, str. Plopilor, str. Trandafirilor, str. Tudor Arghezi, str. Eroilor, str. Perilor.
  • „Execuție rețele de apă în Târgu-Cărbunești, cartiere componente, inclusiv stații de pompare și conducte de transport”, cu o valoare de 8.793.234,20 lei și o durată de execuție de 20 luni. Contractul a fost atribuit antreprenorului SC Pancor SRL, cu un procent de realizare în prezent de 35,66%. Au fost executate lucrări de apă, respectiv montare branșamente și cămine de vane pe străzile: U.Părăului, U.Bisericii, Duțești, Salcâmilor, Blahnița de Jos.

Aparegio Gorj și-a propus investitii în unitățile teritoriale-administrative: Târgu-Jiu, Motru, Rovinari, Bumbești-Jiu, Târgu-Cărbunești, Țicleni, Novaci, Tismana, Turceni, Peștișani, Turcinești, investiții ce se vor realiza prin intermediul a 26 contracte de lucrări, 2 contracte de furnizare și 4 contracte de servicii cuprinse în proiect. În cadrul proiectului se vor realiza, în principal, 25 stații de tratare a apei potabile, 61 de kilometri de conducte de aducțiune, 79 de kilometri de rețele de distribuție de apă potabilă, 3 stații noi de epurare ape uzate, 234 km de rețele de canalizare, 79 stații noi de pompare ape uzate.