TurceniUltima Ora

17:15 Fost gestionar din CE Oltenia, condamnat pentru lipsa a 100 de tone de motorină

Un fost gestionar din cadrul Complexului Energetic Oltenia a fost condamnat definitiv la închisoare cu executare pentru lipsa a peste 100 de tone de motorină din depozitele unității.

Curtea de Apel Craiova a respins, marţi, apelul pe care inculpatul Ilie Berele l-a formulat după ce, anul trecut, Judecătoria Târgu-Jiu l-a condamnat la 3 ani de închisoare cu executare. Astfel, sentința a rămas definitivă, bărbatul fiind obligat acum și să despăgubească unitatea cu o sumă uriașă pentru combustibilul lipsă.

„Condamnă pe inculpatul Berele Ilie – la pedeapsa de 3 ani închisoare, ce se va executa în regim privativ de libertate.(…) Deduce din durata pedepsei perioada reţinerii şi arestării preventive de la data de 2.06.2015 până la data de 22.06.2015. Admite în parte acţiunea civilă formulată de partea civilă SC COMPLEXUL ENERGETIC OLTENIA SA Sucursala Electrocentrale Turceni şi obligă inculpatul Berele Ilie la plata către partea civilă a sumei de 738.921,38 lei ( din care bonuri BCF în sumă de 44.322,86). Menţine măsura sechestrului asigurător luată prin ordonanţa din data de 25.06.2015 asupra bunurilor mobile şi imobile deţinute de inculpatul Berele Ilie”, se arată în decizia magistraților.

În dosar au fost inculpați și alți angajați din cadrul Termocentralei Turceni, dar toți au fost achitați după ce faptele lor au fost dezincriminate din Codul Penal, după modificarea legislației de către fosta guvernare PSD.

Comment here