Ultima Ora

17:14 Oraş din Oltenia, pe primul loc în topul destinațiilor europene de Paște

Craiova se află primul loc în topul destinațiilor europene de Paște.

Sunt sute de clasamente tematice – realizate sub egida European Best Destinations – care promovează turismul și cultura în Europa. Craiova a devenit, de-a lungul timpului, o destinație atractivă din punct de vedere cultural și nu numai. Orașul este vizitat de familii, îndrăgostiți, iubitori de istorie, tocmai datorită evenimentelor organizate pe tot parcursul anului și a instituțiilor și muzeelor atractive, arată gandul.ro.

Craiova este una dintre principalele destinații din România și, astfel, una dintre destinațiile puternice din Europa, orașul fiind lăudat în Forbes USA, Condé Nast, National Geographic sau The Travel.

”Suntem încântați că oralul Craiova s-a clasat pe primul loc și credem că întreaga Românie merită recunoașterea călătorilor din întreaga lume, a presei de turism și a profesioniștilor din turism. Destinații precum Craiova, Sibiu, Oradea, Cluj-Napoca, Brașov, Alba Iulia, Piatra Neamț și multe altele fac parte din atractivitatea Europei ca primă destinație din lume”, spun reprezntanții European Best Destinations.

Clasamentele tematice se bazează pe un panel de călători, în acest caz, ”Cele mai bune destinații de Paște în Europa” 2022-2023, fiind vorba de peste 62 de destinații europene preselectate. Craiova a fost votată de un panel de călători (10.724 de călători din 68 de țări) ca fiind cea mai bună destinație de Paște în Europa 2022-2023, majoritatea acestora fiind turiști din Marea Britanie și SUA, cu vârste cuprinse între 25 şi 34 de ani.

Participarea la acest top al destinațiilor europene de Paște nu a fost plătită. Majoritatea votanților votează pe baza imaginilor și a informațiilor despre destinații, unii au fost acolo, alții vor să meargă acolo, sunt interesați. Fiecare călător din acest clasament tematic a votat pentru 3 destinații, în total 32.172 de voturi pentru 62 de destinații din Europa. Cele mai votate au fost:

  • 1876 de voturi pentru Craiova;
  • 1742 de voturi pentru Viena;
  • 1694 de voturi pentru Zagreb;
  • 1692 de voturi pentru Roma;
  • 1587 de voturi pentru Praga.

Craiova este renumită pentru: Stadionul „Ion Oblemenco”, Fântâna Muzicală Craiova și Catedrala Mitropolitană Sf. Dimitrie. Pe lângă asta, este vizitată și datorită zonelor verzi, printre care și Parcul Nicolae Romanescu. Este cel mai întins parc natural din Europa Centrală și de Est, cu peste 800 de hectare de verdeață. În plus, muzeele din oraș conțin comori și antichități variind de la lucrările lui Constantin Brâncuși până la un craniu de femeie, care are aproximativ 30.000 de ani.

Comment here