Ultima Ora

17:12 Se rejudecă procesul pensionarului din Logrești achitat pentru acuzația de propagandă fascistă

Curtea de Apel Craiova a desființat, în totalitate, sentința Judecătoriei Târgu-Cărbunești, prin care un pensionar din Logrești fusese achitat de comiterea infracțiunii de propagandă fascistă.

Magistrații gorjeni dispuseseră, în primăvară, achitarea bătrânului, dar procurorii au contestat decizia, iar acum au obținut rejudecarea de la zero a dosarului, ei insistând în condamnarea inculpatului în baza probelor strânse la dosar.

Ion Stan, în vârstă de 71 de ani, a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Cărbunești, în toamna anului trecut, fiind acuzat de „săvârșirea infracțiunilor de confecționarea, vânzarea, răspândirea de simboluri fasciste, legionare, rasiste sau xenofobe și de utilizarea în public a acestor simboluri”. Totul după ce, în august 2019, bătrânul și-a prins la poarta casei o coală de policarbonat negru pe care a scris, cu vopsea albă, mesajul „ROMÂNIA. PRIMA ȚARĂ FASCISTĂ DIN UE. P.P.E. – FASCIȘTI. (SIMBOLUL SVASTICII) MOARTE TRĂDĂTORILOR!”.

Mesajul respectiv a fost fotografiat și postat pe rețelele de socializare, ceea ce a dus la autosesizarea polițiștilor și la deschiderea unui dosar penal. Pe parcursul cercetărilor, pensionarul gorjean a mărturisit că a ținut doar să protesteze față de membrii grupării „#REZIST” care, la un protest în Capitală, au aruncat cu ouă și vopsea roșie pe sediul Ministerului Justiției. Ion Stan a declarat că astfel de gesturi țin de perioada fascistă și că el în nici un caz nu a dorit să facă propagandă unui astfel de regim.

Instanța de judecată a constatat că pensionarul nici măcar nu a desenat corect semnul zvasticii, acesta fiind scris „în oglindă” față de cel folosit de regimul nazist. Acestea sunt o parte dintre argumentele care au dus la achitarea bătrânului, dar care nu i-au convins și pe judecătorii de la Craiova pentru a menține verdictul de la Târgu Cărbunești.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here