Ultima Ora

17:11 Deputat, înjunghiat în timpul unei întâlniri cu alegătorii

Deputatul conservator britanic David Amess, în vârstă de 69 de ani, a fost înjunghiat, vineri, în mai multe rânduri, în timpul unei întâlniri cu aleşi, într-o biserică din circumscripţia sa, la Leigh-on-Sea, la est de Londra, potrivit presei locale, iar poliţia nu a vrut să confirme identitatea victimei şi a arestat un suspect, relatează AFP.

Poliţia locală a anunţat arestarea unui bărbat şi a confirmat că o persoană a fost înjunghiată, însă fără să-i precizeze identitatea. Poliţia a anunţat că ”nu caută pe nimeni altcineva” după această arestare. Un martor, Anthony, a declarat postului de radio LBC, că o desfăşurare importantă a poliţiei avea loc la faţa locului.

”Am văzut că cineva era scos din clădire şi a fost urcat în spatele unei maşini de poliţie”, a povestit el. ”Aparent, a fost înjunghiat de mai multe ori”, a declarat martorul, referindu-se la deputat.

Un adevărat val de reacţii politice a început să curgă imediat, într-o ţară marcată de asasinarea în plină stradă, în 2016, a deputatei eurofile Jo Cox, cu o săptămână înaintea referendumului Brexitului, de către un simpatizant neonazist.

Comment here