Ultima Ora

17:08 Turneu de baschet U16 la Târgu-Jiu

După o pauză de mai bine de un an, baschetul juvenil, la categoria U16, revine într-o competiţie oficială. Echipa de baschet masculin U16 CSM -CSS Târgu-Jiu, antrenată de Alexandru Gliga, a fost repartizată în Seria G. Primul turneu din serie se va disputa la Târgu-Jiu, pe 27 şi 28 februarie, anunţă csmtargujiu.ro

După turneele de handbal feminin, desfăşurate la începutul lunii februarie, în Sala Sporturilor, Târgu-Jiul găzduieşte şi primele turnee de baschet, feminin și masculin, la categoria U16. Meciurile se vor disputa în Sala Sporturilor, dar şi în Sala Litovoi, la finalul lunii, pe 27 şi 28 februarie.

La categoria U16 masculin sunt 34 de echipe înscrise în campionat, împărțite în 10 grupe, de câte 4 sau 3 echipe. CSM-CSS Târgu Jiu a fost repartizată în Seria G, din care mai fac parte CSS Craiova, ACS Îngerii Băniei Craiova şi ACS Champions Craiova. Vor fi trei turnee de calificare, în urma cărora se califică primele două echipe din fiecare grupă şi vor lua parte la cele patru turnee semifinale. În urma turneelor semifinale se vor califica 8 echipe pentru turneul final.

„Weekendul viitor începe şi primul turneu la categoria U16 masculin. După o pauză așa de lungă a venit şi momentul mult aşteptat, atât pentru sportivi, cât și pentru noi, antrenorii. Noi am fost repartizaţi în Grupa G, cu CSS Craiova, Îngerii Băniei Craiova și Champions Craiova. Este evident că, în aceste momente, obiectivul nostru este ca acești copii să revină în competiție, să înceapă să intre în ritmul jocurilor oficiale și să sperăm că, la finalul acestora, vor fi cu toţii sănătoși” a declarat antrenorul Alexandru Gliga.

LOTUL CSM-CSS TÂRGU-JIU: Mihnea Vlaicu, Nicolas Chiliban, Alexandru Mitu, Dragoş Stoenescu, Alexandru Popescu, Flavius Toropu, David Fârță, Rareş Ungureanu, Alexandru Sava, Alexandru Brânzan, David Fântâna, Luca Pigui, Andrei Pistol, Alexandru Pomagă, Darius Popescu, Vlad Văcaru, David Câmpeanu. Antrenor: Alexandru Gliga.

Comment here