Ultima Ora

17:08 Evaluarea națională 2020. Lucrările vor fi corectate în alte județe

Accesul în centrele de examinare pentru elevii care participă, luni, la prima probă a Evaluării Naționale 2020 se va face până la ora 8:30, urmând ca fiecărui elev să-i fie măsurată temperatura, în cadrul măsurilor de luptă împotriva epidemiei Covid-19, a anunțat, duminică, ministrul Educației, Monica Anisie.

Ministrul a recomandat ca, în cazul în care temperatura unui elev este de peste 37,3 grade, temperatura să fie măsurată de încă trei ori, la un interval de 2- 5 minute.

„La poarta unității de învățământ, a centrului de examen va exista un cadru medical care va realiza triajul epidemiologic și va îndruma elevii către sălile de examen, împreună cu un cadru didactic din comisia de examen. Pentru acei copii care au temperatura corporală peste 37,3 recomand cadrelor medicale să repete succesiv de trei ori acel procedeu de luare a temperaturii și, în același timp, să lase un termen de 2-5 minute pentru procesul acesta în care elevul este supus triajului epidemiologic”, a afirmat Monica Anisie, într-o conferință de presă.

Legat de modalitatea de corectare, Monica Anisie a precizat că, în acest an, lucrările vor merge în alt județ decât cel din care face parte elevul, inclusiv pentru București

„Să fie atenți, calmi, să nu se sperie! Acest examen, chiar dacă este primul din viața lor, nu va pune probleme din punct de vedere al siguranței, în condițiile în care Ministerul Educației a luat toate măsurile necesare” le-a transmis Anisie elevilor.

Secretarul de stat în Ministerul Educației, Luminița Barcari, a precizat că cel mai devreme copiii vor fi chemați la centrele de examinare la ora 07:00. În cazul în care se observă că un profesor are temperatură înaintea examenului, acesta va fi înlocuit, în condițiile în care există „suficienți evaluatori”.

Conferință de presă susținută de Ministrul Educației și Cercetării, Monica Cristina Anisie, la sediul ministerului

Conferință de presă susținută de Ministrul Educației și Cercetării, Monica Cristina Anisie, la sediul ministerului.

Gepostet von Ministerul Educației și Cercetării-România am Sonntag, 14. Juni 2020

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here