Ultima Ora

17:06 Polaris Holding: Sperăm ca, până pe 31 martie 2021, autoritățile să se implice activ în convocarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență

COMUNICAT DE PRESĂ

Polaris M Holding reia începând cu 25.03.2021 serviciul de salubritate în municipiul Târgu- Jiu

Polaris M Holding vine în sprijinul cetățenilor municipiului Târgu-Jiu si va relua, în regim de normalitate, serviciul de colectare si transport al deșeurilor municipale până la data de 31 martie 2021, timp în care va oferi oportunitatea autorităților de a adopta soluțiile legale pentru remedierea situației actuale de criză. Polaris M Holding își asumă managementul deșeurilor colectate, care include depozitarea finală la un depozit ecologic.

Compania Polaris M Holding speră, ca până pe 31 martie 2021, autoritățile din județul Gorj să se implice activ în convocarea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență care, în baza OUG 70/2020, deține autoritatea de a suspenda efectele deciziei Agenției pentru Protecția Mediului până la expirarea stării de alerta la nivel national, cauzată de pandemia COVID.

Subliniem că, în data de 15 martie 2021, Agenția pentru Protecția Mediului Gorj a decis suspendarea autorizației de mediu a operatorului de depozitare, Polaris Mediu, urmând ca, începând cu data de 23 martie, deșeurile municipale sa nu mai fie depozitate la acest depozit. Dacă nu se suspendă efectele deciziei mai sus menționate, singura variantă legală este reprezentată de modificarea tarifelor conform adresei nr. 3251 din 19.03.2021, depusa la Consiliul Local al Municipiul Târgu-Jiu.

 Menționăm că adoptarea celei de-a doua variante implică dublarea tarifelor de salubrizare. Dorim să precizăm că tariful practicat de depozitul din Târgu-Jiu, deținut de Polaris Mediu este de aproximativ două ori mai mic decât cel de la depozitul Drobeta Turnu-Severin, și anume 196,82 lei/tona fata de 336,93 lei/tona.

Polaris M Holding colaborează de peste 13 ani cu cetățenii municipiului Târgu-Jiu, iar reluarea serviciului de salubrizare este o decizie care vine strict în sprijinul acestora și, totodată, oferă timpul necesar autorităților implicate să ia masurile necesare rezolvării aceste crize majore.

Începând cu data de 01.04.2021, dacă una dintre cele două soluții legale, respectiv suspendarea efectelor deciziei APM sau modificarea tarifelor, nu va fi implementată, vom fi puși în imposibilitatea continuării serviciului de salubritate.

Comment here