Ultima Ora

17:02 Apelul DRDP Craiova după ce trei turiști au rămas înzăpeziți pe Transalpina

Un grup de trei persoane, ce se deplasa cu un autoturism, a încercat să parcurgă,vineri noaptea, drumul de la Obârșia Lotrului spre Sebeș, porțiune de drum închisă de autorități pe perioada iernii, însă a rămas blocat în nămeți, la minus 17 grade Celsius.

În jurul orei 23.00, jandarmii au fost solicitaţi să intervină deoarece, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile şi a stratului de zăpadă foarte mare, turiștii, două femei și un bărbat, au rămas blocaţi cu autoturismul şi nu mai puteau înainta.

“Ajuns la faţa locului, echipajul de jandarmerie a verificat dacă persoanele au nevoie de ajutor medical şi a început de îndată să deszăpezească autoturismul. Viscolul puternic, temperaturile negative de -17 grade şi stratul generos de zăpadă au făcut ca intervenţia jandarmilor să fie foarte dificilă, aceştia reuşind să scoată autoturismul din zăpadă abia la ora 03.00 dimineaţa”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea.

“Nu au ținut cont de indicatoarele care semnalizează faptul că acest sector de drum este închis în această perioadă a anului, au ocolit parapetele, care are rolul de a interzice accesul și au ramas blocați până la interventia autorităților. Revenim cu apelul către conducătorii auto să respecte semnificația indicatoarelor de „accesul interzis”, montate încă din luna noiembrie 2019 și să nu-și pună viața în pericol, atât pe a lor cât și pe a celor care trebuie să intervină în sprijinul lor” transmite conducerea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

Comment here