Ultima Ora

17:02 Condescu: După încheierea acestui sezon, vom schimba organizarea clubului

CS Pandurii Lignitul Târgu-Jiu se va reorganiza, din vară. Marin Condescu vrea să transforme clubul într-unul organizat ca societate comercială sportivă pe acțiuni, aşa cum sunt, în Liga 1, SC FCSB SA, CFR Cluj SA, CS Universitatea Craiova 1848 SA, SC Dinamo 1948 SA, SC FC Viitorul Constanța SA sau SC FC Voluntari SA.

”După încheierea acestui sezon, vom schimba organizarea clubului. Acum funcționăm ca un ONG, dar vom transforma Pandurii într-un club pe acțiuni. Vrem să oferim 10 la sută lichididate celor care sunt înscriși la masa credală. Sunt peste 170 de persoane, mulți dintre ei chiar foști și actuali angajați ai clubului, dar mă refer în principal la foștii jucători cărora avem să le dăm bani. Dacă vor, pot să vândă ulterior acțiunile lor și chiar Pandurii va încerca să le răscumpere, în timp. Referitor la actualii asociați, noi nu-i putem da afară din acționariat, dar nici ei nu pot să iasă, după cum a stabilit instanța, prin luna februarie. Vedem ce soluție vom găsi. Ei pot să rămână dacă vor, dar să-și respecte obligațiile”, a declarat Condescu pentru Liga2.ro.

Pandurii are de primit, conform deciziei ICCJ, peste 3,3 milioane de euro de la cei cinci acţionari, după cum urmează: 6.398.608,88 lei de la CEO (Complexul Energetic Oltenia), 4.898.219,86 lei de la SC Artego SA, 2.861.747,68 lei de la Consiliul Local (Primăria) Târgu Jiu, 769.543,23 lei de la Consiliul Județean Gorj și 516.983,76 lei de la USMO (Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia). Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia, unde chiar Marin Condescu este președinte, s-a supus deciziei, dar n-a virat lichidăți în contul clubului de fotbal, ci i-a cedat Hotelul Mina deținut în stațiunea montană Rânca.

Condescu este optimist și crede că, până la data de 1 iunie, vor intra toți banii în conturile clubului.

”Noi am trimis o înștiințare către Consiliul Local Târgu-Jiu și către Consiliul Județean Gorj, prin care am propus chiar o reeșalonare a datoriilor, pe mai mulți ani, dar, cum nu am primit niciun răspuns, am trecut la executarea silită. Deja li s-a pus poprire pe conturi, iar CJ ne-a virat o mică parte din banii datorați. Urmează să facă același lucru și CL. Nu mai pot să amâne, fiindcă au acum conturile blocale. CEO și Artego se mai agață de o sentință a tribunalului, dar e doar o chesiune de timp până vor fi și ei executați silit. USMO a cedat, în contul datoriilor, hotelul de la Rânca, unde echipa va efectua de acum înainte cantonamentul de vară și chiar de iarnă”, a explicat Marin Condescu, pentru Liga2.ro.

Comment here