Ultima Ora

16:58 Reacția procurorilor în scandalul de la Stănești

Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu a dat publicității, marţi, un punct de vedere cu privire la ancheta desfășurată în scandalul indivizilor care au fost agresivi, la Stănești, cu doi agenți de poliție.

Reacția procurorilor vine după ce o instanță de judecată a dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă, pentru 30 de zile, pe numele lui Ionuț Chiagă și Ionuț Alexandru Radu, precum și arest la domiciliu, pentru 30 de zile, a lui Ion Andrițoiu.

„La data de 14.06.2020, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracțiunilor de ultraj, lovire sau alte violențe, amenințare, violare de domiciliu şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, fapte prev. şi ped. de art. 257 allfl. 1 şi 4 C.p. rap. la art. 206 alin. l C.p., art. 193 alin. 2 C.p., art. 206 alin. 1 C.p., art. 224 alin. 1 C.p., art. 371 C.p. La data de 15.06.2020, s-a dispus, prin ordonanță, extinderea urmăririi penale față de inculpatul A.I. pentru săvârşirea infracțiunilor de distrugere şi favorizarea făptuitorului, fapte prev. şi ped. de art. 253 alin. 1 C.p. şi art. 269 alin. 1 C.p. cu aplic. art. 38 alin. 1 C.p.

S-a reținut că, la data de  14.06.2020, cu ocazia unei sărbători organizate pe raza comunei Stăneşti, sat Stăneşti, județul Gorj, inculpații R.C.A. şi C.I.E., aflați în stare de ebrietate, s-au deplasat la un magazin aparținând  persoanei vătămate C.I. şi, urmare a refuzului acesteia de a le comercializa băuturi alcoolice, i-au adresat amenințări cu acte de violență şi totodată au agresat  persoana vătămată M.P., care a intervenit în apărarea persoanei vătămate C.I., provocându-i leziuni ce au necesitat pentru vindecare 3-4 zile de îngrijiri medicale. Inculpații R.C.A. şi C.I.E. au aruncat cu pietre şi scrumiere către curtea persoanei vătămate C.I., în care se aflau mai multe persoane, aceasta din urmă solicitând intervenția organelor de poliție, prin serviciul de urgență 112.

Echipajul de poliție, format din doi agenți de politie, BIC şi TL din cadrul IPJ Gorj, a intervenit la fața locului, împrejurare în care cei doi inculpați au continuat să aibă aceeaşi atitudine violentă, agresând fizic şi persoana  vătămată L.D., care a prezentat leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare 7-8 zile de îngrijiri medicale. Întrucât persoana vătămată L.D. era căzută pe sol şi agresată de cei doi inculpați, agentul de poliție T.L. a scos pistolul din dotare şi i-a somat să înceteze acțiunea violentă, împrejurare in care inculpatul C.I.E. a  adresat  amenințări agenților de poliție, care au procedat ulterior la încătuşarea inculpatului. Inculpatul A.I. a solicitat agenților de poliție să îi  scoată  cătuşele inculpatului C.I.E., care se refugiase în curtea locuinței inculpatului A.I. Astfel, inculpatul A.I., în scopul îngreunării cercetărilor, cu ajutorul unui cleşte, a tăiat cătuşele aplicate inculpatului CIE.

Pe tot parcursul derulării evenimentelor, cei doi inculpați, R.C.A. şi C.I.E., au adresat injurii şi expresii jignitoare la adresa organelor de poliție, acțiuni  prin care a fost provocată şi o stare de indignare publică a participanților la hramul satului, având în vedere comportamentul agresiv şi injurios al  celor doi inculpați. Procurorul a solicitat instanței de judecată arestarea preventivă a celor trei inculpați, aflați în stare de reținere. Judecătoria Târgu-Jiu, prin încheierea din data de 15.06.2020, a admis cererea magistraților procurori cu privire la inculpații RCA şi CIE şi a dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de  zile, iar față de inculpatul AI, s-a dispus măsura arestului la domiciliu. În cauză, cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii penale”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here