Ultima Ora

16:58 OMS: Vaccinarea în masă nu va fi posibilă înainte de jumătatea anului 2021

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) nu se aşteaptă ca vaccinarea în masă, împotriva maladiei COVID-19, să devină posibilă înainte de jumătatea anului 2021, a anunţat o purtătoare de cuvânt, vineri, subliniind importanţa verificărilor riguroase care sunt necesare pentru a demonstra eficienţa şi siguranţa vaccinurilor, informează Reuters.

Niciunul dintre vaccinurile potenţiale, aflate în etape avansate ale studiilor clinice, nu a demonstrat până acum “un semnal clar” care să ateste o eficienţă de cel puţin 50%, considerată necesară de către OMS, a declarat purtătoarea de cuvânt a acestei organizaţii, Margaret Harris.

Rusia a aprobat un vaccin dezvoltat împotriva COVID-19 în august, după o testare a acestuia pe oameni ce a durat mai puţin de două luni, fapt care i-a determinat pe mai mulţi experţi occidentali să pună sub semnul întrebării eficienţa şi siguranţa vaccinului rusesc.

Oficiali americani din domeniul sănătăţii publice şi reprezentanţi ai companiei Pfizer Inc. au anunţat, joi, că un vaccin dezvoltat de acest grup farmaceutic ar putea fi disponibil pentru a fi distribuit cel mai devreme spre sfârşitul lunii octombrie. Acea perioadă devansează cu doar câteva zile data la care vor avea loc alegerile prezidenţiale americane, programate pentru 3 noiembrie, pentru care dezbaterile legate de pandemia de COVID-19 vor juca cel mai probabil un rol major.

“Chiar nu ne aşteptăm să asistăm la o vaccinare în masă până la jumătatea anului viitor. Această fază 3 a studiilor clinice trebuie să dureze mai mult, deoarece trebuie să vedem dacă vaccinul oferă cu adevărat o protecţie şi, de asemenea, cât este de sigur” a declarat Margaret Harris, într-o conferinţă de presă organizată la Geneva.

”Mulţi oameni au fost vaccinaţi, însă noi nu ştim dacă vaccinul funcţionează. În acest moment nu avem un semnal clar care să ateste că vaccinul administrat deţine cu adevărat nivelurile cerute de siguranţă şi de eficienţă”, a mai spus Harris.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here