Ultima Ora

16:56 Protest al poliţiştilor locali în faţa guvernului

Poliţiştii locali au organizat un miting de protest, miercuri, în faţa guvernului, prin care cer acordarea de compensaţii financiare pentru munca desfăşurată în zilele de weekend şi sărbători legale.

Conform unui comunicat al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Unite din Poliţia Locală România, transmis, miercuri, AGERPRES, solicitările acesteia sunt: aplicarea condiţiilor de muncă prevăzute de Legea Poliţiei Locale nr. 155/2010 pentru poliţiştii locali; acordarea valorilor normelor de hrană obligatorii, pentru personalul Poliţiei Locale, conform Ordinului Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei nr. 893/2023, Ordonanţei Guvernului nr. 26/1994 şi hotărârii Guvernului nr. 1474/2009; acordarea unei compensaţii financiare personalului Poliţiei Locale, pentru munca desfăşurată în zilele de weekend şi sărbători legale; modificarea prevederilor OUG nr. 63/2010, în sensul înlocuirii sintagmei un post/1.000 de locuitori cu un poliţist local/1.000 de locuitori.

Alexandru Cosmin Iordache, prim-vicepreşedinte al Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Unite din Poliţia Locală România, a precizat, miercuri, pentru AGERPRES, că o delegaţie a federaţiei a avut o întrevedere cu consilierul pentru dialog social al premierului Marcel Ciolacu, care a anunţat că va realiza o informare scrisă pe larg cu toate solicitările şi o va transmite şefului Cancelariei, iar acesta, la rândul lui, o va trimite premierului.

Potrivit lui Alexandru Cosmin Iordache, dacă nu se vor rezolva cerinţele, Federaţia Naţională a Sindicatelor Unite din Poliţia Locală România va continua protestele sau chiar ia în calcul să iniţieze greve de avertisment la nivelul fiecărei unităţi administrativ-teritoriale în perioada 7-9 iunie.