Ultima Ora

16:54 Minorii, interzis la energizante

Ministerul Sănătății a pus în dezbatere publică un proiect cu măsuri împotriva consumului de băuturi energizante de către populaţie, printre prevederi fiind interdicția vânzării de energizante pentru persoanele care nu au împlinit 18 ani. Amenzile vor fi de la 5.000 la 25.000 de lei.

Proiectul prevede că:

(1) Se interzice comercializarea băuturilor energizante persoanelor cu vârsta sub 18 ani, inclusiv prin comerțul online și/sau alte metode de vânzare la distanță.

(2) Se interzice comercializarea băuturilor energizante prin automate, cu excepția celor amplasate în clădirile cu destinație exclusivă spațiilor pentru birouri.

(3) Se interzice comercializarea băuturilor energizante în unităţile sanitare şi în incinta unităţilor de învăţământ preuniversitar, inclusiv prin automate din incinta acestora.

Băuturile energizante sunt definite drept băuturile care conţin combinaţii variate de carbohidraţi vitamine, minerale, cu două sau mai multe substanţe, precum: cafeină, taurină, carnitină, guarana, glucuronolactona şi alţi compuşi cu efect de stimulare a sistemului nervos central.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here