Ultima Ora

16:52 OMV Petrom anunţă o nouă descoperire de gaze în apropiere de Totea- Hurezani

OMV Petrom, cel mai mare producător de petrol şi gaze din Sud-Estul Europei, a anunţat, marţi, că a descoperit noi resurse de hidrocarburi în regiunea Oltenia, judeţul Gorj, în apropierea zăcământului Totea, aflat în producţie, iar investiţiile în noua sondă şi infrastructura conexă sunt estimate la aproximativ 50 de milioane de euro.

”De-a lungul anilor, zăcământul Totea a fost unul dintre cele mai productive din portofoliul nostru. Însă, aşa cum se întâmplă cu orice zăcământ de ţiţei şi gaze, Totea a intrat în declin după ce şi-a atins platoul de producţie în 2017. Descoperirea unor resurse suplimentare, în apropierea zăcământului Totea, este o veste extraordinară pentru potenţialul zonei şi va compensa parţial acest declin”, a declarat Peter Zeilinger, membru al directoratului OMV Petrom.

Investiţiile în noua sondă şi infrastructura conexă se ridică la aproximativ 50 de milioane de euro. Suma se adaugă celor 200 de milioane de euro, deja investite, începând din 2011 pentru dezvoltarea infrastructurii de gaze din zona Totea. Lucrările de dezvoltare au inclus forajul a cinci sonde de mare adâncime şi construcţia parcului de producţie gaze Totea 4540. Gazul natural de la Totea este transportat prin 25 de km de conducte către hub-ul Hurezani, pentru a fi tratat şi apoi livrat în sistemul naţional de transport.

Cu noua sondă, producţia de gaze din zăcământul Totea, dacă ar fi folosită exclusiv pentru încălzire, ar putea asigura necesarul de energie pentru peste 500.000 de locuinţe.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here