Ultima Ora

16:48 Ecologiştii cer deblocarea subvenţiilor APIA

Partidul Ecologist somează guvernul, respectiv Ministerul Agriculturii, ca, în termen de maximum 7 zile, să prezinte populaţiei un program de măsuri imediate pe termen scurt, prioritizând deblocarea subvenţiilor pentru fermieri, iar în termen de maximum 15 zile să prezinte o strategie pe termen mediu şi lung privind sectorul agricol din România şi securizarea hranei pentru populaţie.

”Sectorul agricol va trebui să devină un motor de creştere economică şi o sursă principală de locuri de muncă pentru populaţia din mediul rural. Pentru ca acest lucru să fie posibil, se impune modernizarea agriculturii pentru a-i permite să asigure hrana necesară întregii populaţii, precum şi recâştigarea pieţei interne. Este datoria actualului Guvern să se îngrijească de cum securizăm hrana noastră şi cum ajutăm fermierii din România. TREBUIE ACTIONAT ACUM! În acest moment, activitatea de la Ministerul Agriculturii nu se vede, este inexistentă. Astfel, Partidul Ecologist Român cere:

  • plata de URGENŢĂ a subvenţiilor restante pe baza declaraţiei de suprafaţă şi cultură, indiferent de stadiul verificărilor APIA;
  • declararea STĂRII DE CALAMITATE din cauza SECETEI și continuarea programului naţional de investiţii privind refacerea infrastructurii principale de irigaţii;
  • crearea unui parteneriat public- privat de achiziţionare a producţiei autohtone şi gestionarea sa la nivel intern” se arată într-un comunicat de presă.

Comment here