Ultima Ora

16:41 La spitalul din Găești s-a putut vaccina anti-Covid oricine

Deşi suntem în prima etapă a vaccinării, când ar trebui să primească vaccin doar cadrele medicale, la Găeşti se imunizează cine vrea. Managerul spitalului spune că refuză să arunce dozele de ser neutilizate și a decis să vaccineze pe oricine dorește, indiferent de vârstă sau de gradul de risc. A și făcut un anunț pe pagina de Facebook în acest sens, relatează Digi24.

„A fost deschis azi și centrul de vaccinare din Spitalul Găești. Administrăm vaccinul anti-Covid oricărei persoane care se prezintă voluntar la centru”, a scris Laurențiu Belușică pe Facebook.

Potrivit Realitatea Plus, la Spitalul Găești sunt și medici care nu vor să se vaccineze și, ca să nu fie aruncat serul, se vaccinează la liber.

„Cine vrea să se vaccineze… Ne rămân doze și decât să le arunc mai bine le fac la cine vrea să se vaccineze. Ăsta e raționamentul pentru că, după ce i-ai făcut diluția, se pot vaccina 5 persoane. Dacă ai vaccinat una și ai terminat vaccinarea, rămâi cu 4 doze care se aruncă. Este 12 euro o doză și e păcat de ele, și atunci am zis că le fac la cine dorește să se vaccineze”, a declarat Laurențiu Belușică, manager Spitalul Găești.

Întrebat ce categorie de persoane beneficiază de respectivele doze, Lucian Belușică a confirmat că e vorba de bătrâni: „Avem listă de așteptare, îi chemăm, vin imediat, îi vaccinăm”.

În privința cadrul legal pentru aceste vaccinări, managerul a spus: „În teorie, pe etapă asta avem doar cadrele medicale, strict. Eu, Belușică Laurențiu, nu vreau să le arunc. Uite, nu vreau. Da? Să vină să mă ia pe sus SRI, cine vor ei!”, a declarat managerul spitalului din Găești pentru Realitatea Plus.

Comment here