Ultima Ora

16:40 CREȘTE vârsta de pensionare pentru POLIȚIȘTI. Anunțul lui Orban

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, că Guvernul intenţionează să crească vârsta de pensionare pentru poliţişti. Şeful Executivului a precizat că mii de cadre MAI au beneficiat de condiţii privilegiate de pensionare.

„Intenţia noastră foarte clară este de a creşte vârsta de pensionare, nu se poate să existe cadre din poliţie…, aduceţi-vă aminte, când s-a modificat prin ordonanţă de urgenţă sistemul ăsta nesimţit de calcul al pensiilor pentru şefimea din zonele respective, s-au pensionat din zona Ministerului de Interne mii de cadre, pentru a beneficia de condiţiile privilegiate de pensionare care erau anterior modificării ordonanţei, adică i-au dat o ordonanţă de urgenţă, dar înainte le-au permis tuturor celor care au vrut să beneficieze de pensiile respective. S-au pensionat oameni cu 40, 42 de ani, 43 de ani, 45 de ani, cu nişte pensii extrem de mari, au lăsat sistemul de ordine publică cu grave probleme de efectiv, care până la urmă au pus în pericol viaţa, siguranţa cetăţeanului, proprietatea privată, pentru că nu au mai putut să asigure toată resursa umană necesară pentru apărarea ordinii publice, a vieţii şi siguranţei cetăţeanului”, a spus Ludovic Orban la Radio România Actualități.

El a precizat că guvernul va veni cu o lege a pensiilor, care să corecteze abuzurile făcut în calculul pensiilor.

„ Totul a fost, aşa, o nebunie generalizată. Sigur că şi aici o să intervenim prin lege, atunci când vom ajunge la o formă a unei legi a pensiilor care să facă cu adevărat dreptate şi care să corecteze toate abuzurile care au fost făcute în calculul pensiilor. Dar mă întorc aici, mă întorc aici, la o altă problemă. Aici e problema cumulului pensiei cu salariul în sectorul public. Foarte mulţi dintre cei care s-au pensionat, mulţi v-am spus, foarte mulţi s-au pensionat anticipat”, a subliniat Orban.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here