Ultima Ora

16:36 Arafat: OMS va trimite 200 de concentratoare de oxigen. Din Germania vor ajunge 12.700 de doze de anticorpi monoclonali

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretarul de stat în MAI Raed Arafat, a anunţat vineri că săptămâna viitoare urmează să ajungă în ţară, din Germania, 12.700 de doze de anticorpi monoclonali folosiți în tratamentul Covid-19. De asemenea, acesta a transmis că Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) va trimite 200 de concentratoare de oxigen în România, pentru pacienții Covid.

„Până acum, Italia ne-a trimis deja 5.200 de doze de anticorpi monoclonali. Sunt în desfăşurare procedurile de transfer şi de preluare a 12.700 de doze din Germania tot anticorpi monoclonali, care urmează să ajungă în cursul săptămânii viitoare”, a declarat Raed Arafat, într-o conferinţă de presă, la sediul CNCCI de la Ciolpani.

Potrivit acestuia, vineri seara, o să ajungă din Danemarca opt concentratoare de oxigen şi 15 ventilatoare de transport.

„Astăzi am dat acceptul pentru o cantitate de medicamente necesare în secţiile de terapie intensivă şi care, având în vedere numărul pacienţilor, putem să ajungem la o problemă de furnizare de către firme şi atunci avem o ofertă din Franţa de medicamente de acest gen, care va fi acceptată astăzi şi va fi comunicată”, a afirmat şeful DSU.

Potrivit lui Arafat, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a comunicat faptul că urmează să aducă în România 200 de concentratoare de oxigen, de capacitate 8 litri.

„Urmează să stabilim modalitatea de transport împreună cu reprezentanţii OMS, să vedem cum vom rezolva. Vom merge noi sau ne vor aduce ei. Asta este în curs de discuţie. Deja procedurile sunt în curs”, a arătat Raed Arafat, citat de Agerpres.

Şeful DSU a precizat, de asemenea, că urmează să fie livrate în România şi 5.670 de flacoane de Tocilizumab, medicament necesar în tratamentul COVID.

„Astăzi am fost informaţi – şi vreau să mulţumesc ambasadorului Confederaţiei Elveţiene în România, Arthur Mattli, pentru implicarea personală în acest sens de a ne sprijini – firma Roche a anunţat colegii de la MS că urmează să livreze 5.670 de flacoane de Tocilizumab. Nu am găsit stocuri nicăieri ca să fim sprijiniţi cu el. S-a discutat direct cu firma producătoare, în Elveţia, înţeleg că a fost comunicat în mod oficial colegilor de la Ministerul Sănătăţii primirea a 5.670 de flacoane de diferite dozaje, urmând să se continue livrarea”, a explicat secretarul de stat în MAI.

Comment here