Ultima Ora

16:33 Când CRESC pensiile. NOUL ministru: Mă angajez să NU tăiem pensiile și salariile!

Propunerea de ministru al Muncii, Violeta Alexandru, a declarat, miercuri, la audierea din comisia parlamentară de specialitate, că va respecta legislația în vigoare privind creșterile salariale dar și mărirea punctului de pensie, de la 1 septembrie 2020.

„Vom respecta legislația în vigoare și orice creștere care privește salarizarea se va discuta împreună cu partenerii sociali. Da, vom menține punctul de pensie așa cum prevede legea, cu mărirea corespunzătoare de la 1 septembrie anul viitor. În ceea ce privește banii pentru pensii, activitatea în Guvern este o muncă de echipă. În perioada următoare este de datoria mea să lucrez cu întreg Cabinetul dar și în special cu ministrul Finanțelor și să ne asigurăm că există în buget proiecția necesară pentru a acoperi corespunzător salariile și pensiile așa cum sunt prevăzute în lege”, a afirmat Violeta Alexandru.

Alexandru a precizat că va avea un dialog permanent cu sindicatele, patronatele și societatea civilă. Ea a mai susținut că se va preocupa și de situația muncitorilor care, deși nu sunt angajați cu normă întreagă, plătesc contribuții ca și cum ar fi.

„E nevoie de consultări pentru o formulă justă și obiectivă, prin care să se stabilească cuantumul salariului. Sunt activități necuprinse în cadrul legal, problema pe care am tot ocolit-o, aducerea la alb a contractelor la negru și gri. ITM trebuie eficientizat. Mă angajez să nu tăiem pensiile și salariile. Suntem responsabili”, a mai declarat Violeta Alexandru.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here