Ultima Ora

16:29 O gorjeancă de partea arbitrului Colțescu!

Maria Moța, membru în Consiliul Național de Combatere a Discriminării, e de părere că arbitrul Sebastian Colțescu nu a comis nicio faptă de rasism, în ciuda scandalului care a făcut ocolul planetei.

Gorjeanca din CNCD și-a exprimat un punct de vedere pe această temă pe contul său de Facebook, opinia sa fiind aceea că arbitrul român nu se face vinovat de acuzațiile ce îi sunt aduse.

„Pentru ca sunt membru în Colegiul CNCD – Consiliul National pentru Combaterea Discriminării, autoritatea de stat în domeniul discriminării, aș vrea să îmi expun opinia mea cu privire la cazul arbitrului român Sebastian Colțescu din meciul de Champions League, PSG – Istanbul Bașakșehir, întrerupt aseară, opinie discutată și în ședința Colegiului de astăzi: Apreciez ca a fost o exprimare de identificare, nu de rasism, a arbitrului de rezervă Sebastian Colțescu. Inclusiv tonul vocii a fost cel corect, spre deosebire de cel care urma să primească cartonașul roșu în urma unui comportament inadecvat și neregulamentar, respectiv antrenorul secund Pierre Webo, fost internațional camerunez. Cuvântul ,,negru,, înseamnă în limba română chiar negru, nu ,,om de culoare”. Inducerea în opinia publică internațională a unei presupuse fapte de discriminare fără a ține cont de contextul real, adevărat, conduce la crearea unei situații absurde, care ulterior vor duce in derizoriu faptele cu adevărat de discriminare. Sunt foarte atentă la tot ceea ce înseamnă discriminare și sancționarea acestor fapte, dar în acest caz nu se susține”, a precizat Maria Moța.

Comment here