Ultima Ora

16:28 Descinderi de amploare la comercianții on-line de produse cosmetice

Mai multe percheziții au avut loc, miercuri, în Gorj, București și Ilfov într-un dosar în care polițiștii de la Târgu-Jiu încearcă să dea de urma unor indivizi care comercializau on-line produse cosmetice, dar nu plăteau taxe statului.

Câteva sute de mii de lei au fost indisponibilizate la finalul perchezițiilor, anchetatorii trebuind să facă rost de o mașină de numărat bani pentru a putea avea evidența exactă a sumelor aduse la sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Gorj.

„La data de 15 iulie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Gorj, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, au efectuat 16 percheziţii domiciliare: pe raza judeţului Gorj (9), Ilfov (2) şi municipiului Bucureşti (5). Au fost vizate sediile a 5 agenţi economici şi domiciliile reprezentanţilor entităţilor economice, într-un dosar penal având ca obiect de cercetare săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. În fapt, s-a reţinut că în perioada 2015-2020, prin intermediul societăţilor comerciale s-ar fi eludat bugetul de stat prin neînregistrarea veniturilor realizate din comercializarea de mărfuri în mediul on-line, utilizând mai multe site-uri de prezentare. Bunurile erau achiziţionate din străinătate şi se livrau către clienţi prin firme de curierat rapid în sistem ramburs. În urma perchezițiilor domiciliare au fost ridicate mai documente referitoare la activitatea comercială a celor 5 firme, echipamente IT, precum și 475.000 de lei rezultați din operaţiuni de ramburs, care urmează a face obiectul cercetărilor, în scopul probării întregii activităţi infracţionale. Activitatea a beneficiat de sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale”, a transmis IPJ Gorj.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comments (1)

Comment here