Ultima Ora

16:25 Orban roagă diaspora să NU vină acasă de Paşte

Premierul interimar, Ludovic Orban, le recomandă românilor, din zonele afectate din Italia, să nu vină acasă de Paște.

„Ştiţi foarte bine că încă din momentele în care s-a văzut dimensiunea epidemiei am rugat românii din regiunile afectate să evite orice deplasare care nu este necesară. La urma urmei nu fac altceva decât să îşi pună în pericol membrii familiei, prietenii. Sigur, asta nu înseamnă că nu mai poate să vină nimeni din Italia. Dar, sunt câteva zone care sunt afectate”, a declarat Ludovic Orban, vineri.

Premierul face un apel la responsabilitate şi spune că autorităţile nu vor putea gestiona situaţia, dacă virusul se va răspândi rapid în România.

„Dacă creşte numărul la 70-80-100 de mii va fi extrem de dificil, pentru că nu vom avea suficiente resurse umane”, a mai spus premierul interimar.

În România au fost confirmate opt cazuri de coronavirus, dintre care trei persoane s-au vindecat. Mai mult, 21 de persoane se află în carantină, iar peste 12.000 sunt monitorizate la domiciliu. În Italia situaţia este, însă, mult mai gravă. Bilanţul epidemiei a ajuns, joi, la 148 de morţi. Paştele are loc în acest an pe 12 aprilie.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here