Ultima Ora

16:25 Minerii de la Paroșeni și Uricani, ÎN PREAVIZ

Un număr de 289 de mineri de la exploatările de cărbune Paroşeni şi Uricani au intrat în preaviz de încetare a relaţiilor de muncă, contractul lor de muncă încheiat cu Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului (SNIMVJ) urmând să se încheie pe 30 decembrie, a declarat luni, preşedintele Sindicatului ‘Huila’, Laszlo Domokos.

„De la mina Paroşeni vor pleca 141 de mineri, iar de la Uricani, 129 de angajaţi. Lor li se adaugă 19 oameni din personalul tehnico-administrativ”, a precizat liderul sindical.

Personalul disponibilizat va beneficia de venituri de completare şi de vechime în muncă pentru maxim 24 de luni, o parte dintre cei care pleacă apropiindu-se deja de vârsta de pensionare. Cele două exploatări de cărbune din Valea Jiului vor intra, de la 1 ianuarie 2020, într-o nouă etapă a procesului de închidere şi ecologizare. Astfel, la 1 ianuarie 2020 se vor încheia toate activităţile din subteran, vor fi oprite ventilatoarele de aeraj, coliviile (lifturile) de acces în subteran şi se vor închide digurile de izolare de pe galerii, astfel încât să nu mai poată circula aerul. În paralel, la suprafaţă vor începe lucrările de demolare a construcţiilor existente şi cele de ecologizare a terenurilor rămase libere, toate aceste operaţiuni fiind prevăzute să se încheie până la sfârşitul anului 2020.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here