Ultima Ora

16:24 MAI angajează medici veterinari pentru Poliția Animalelor

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat, joi, organizarea unui concurs pentru încadrarea a 86 de medici veterinari la Poliţia Animalelor, dar şi cumpărarea a 42 de autoutilitare pentru această nouă structură.

Marcel Vela a declarat că urmează să fie operaţionalizate structurile teritoriale ale Poliţiei Animalelor.

“Având în vedere recent înfiinţarea Poliţiei Animalelor, precum şi măsurile legislative complementare aprobate în şedinţa de Guvern de săptămâna trecută, la nivelul MAI urmează să fie operaţionalizate structurile teritoriale. Astfel, vom demara, în perioada imediat următoare, procedurile de concurs în vederea încadrării directe a 86 de posturi de medici veterinari, prevăzute a fi ocupate cu funcţionari publici, cu statut special de poliţişti. În paralel, avem în desfăşurare procedura de achiziţie a 42 de autoutilitare noi, care vor intra în dotarea structurilor teritoriale ale Poliţiei Animalelor până la sfârşitul acestui an, deoarece îmi doresc şi eu şi echipa mea ca Poliţia Animalelor să fie o structură distinctă, o structură vizibilă şi în acelaşi timp personalizată în public în societate”, a afirmat ministrul de Interne.

Marcel Vela a mai precizat că îşi doreşte ca, până la finalul acestui an, Poliţia Animalelor să fie o structură complet operaţionalizată.

Comment here