Ultima Ora

16:24 GCS: Încă două decese, numărul total urcă la 40. Femeie din Botoşani, cea mai tânără victimă

Încă două persoane infectate cu noul coronavirus COVID-19 au decedat, numărul total înregistrat al deceselor în România urcând astfel la 40, informează Grupul de Comunicare Strategică (GCS). Este vorba de un bărbat de 71 de ani şi de o femeie de 27 de ani.

Bărbatul, de 71 de ani, din judeţul Suceava, a fost contact cu o persoană care a revenit din Austria. Pe 25 martie i s-au recoltat probe biologice pentru COVID 19, care au fost testate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca. Rezultatul testării din 26 martie a fost pozitiv. El a murit, duminică, la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Cluj-Napoca, Secţia ATI. Patologia preexistentă în acest caz era de tumoră neuroendocrină, HTA, anevrism de aortă.

Femeia, de 27 de ani, este cea mai tânără persoană decedată în România de la declanşarea epidemiei de coronavirus. Tânăra este din localitatea Cândeşti şi de foarte mulţi ani suferea de diabet zaharat tip I. Ea ar fi contactat virusul de la nişte fraţi de-ai săi, care s-au întors din Marea Britanie, pentru a participa la funeraliile mamei. Potrivit primarului din Cândeşti, Constantin Ciornodolea, femeia a crescut într-o familie modestă, cu mulţi copii.

“Provine dintr-o familie foarte necăjită. Era necăsătorită. Era bolnavă de mică şi mai avea un frate care trăieşte în cărucior, împreună cu care locuia în aceeaşi casă”, susţine primarul.

Tânăra de 27 ani a ajuns, sâmbăta trecută, la Spitalul Municipal Dorohoi în comă diabetică. De acolo a fost preluată de un echipaj SMURD, fiind transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Mavromati. Ulterior, ea a fost transferată între mai multe secţii ale spitalului, iar la final a ajuns pe Secţia de Terapie Intensivă.

Femeii i-au fost recoltate probe biologice pentru COVID-19 pe 22 martie, care au fost testate la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi. Rezultatul testării din data de 23 martie a fost pozitiv. Ea a murit duminică la Spitalul Boli Infecţioase Iaşi şi avea patologie preexistentă diabet zaharat tip I decompensat.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here