Ultima Ora

16:24 AJUTORUL pentru CE Oltenia. Cîțu: Așteptăm avizul CE

România aşteaptă avizul Comisiei Europene pentru acordarea ajutorului de salvare pentru Tarom şi Complexul Energetic Oltenia, a declarat luni, în Parlament, Florin Cîţu, ministrul desemnat al Finanţelor. Tarom şi CEO mai au bani să funcţioneze doar până în martie, a spus un deputat USR.

Cîțu a spus, în comisii, că un ajutor nu se poate acorda fără avizul Consiliului Concurenței, care există, iar în prezent este așteptat și avizul Comisiei Europene.

„Un ajutor de salvare nu se poate da fără avizul Consiliului Concurenţei. Avem avizul care susţine ajutorul de salvare. Aşteptăm avizul Comisiei Europene. Tarom, CEO, CFR… se duc bani către aceste companii care ar trebui să se ducă în altă parte”, a spus luni, la audierea sa în Parlament, Florin Cîţu, ministrul desemnat al Finanţelor.

Tarom şi CEO mai au bani să funcţioneze până în luna martie, potrivit deputatului USR, Claudiu Năsui.

Guvernul a dat în 4 februarie două OUG pentru acordarea unor ajutoare de salvare, care au nevoie de aprobarea Comisiei Europene. Banii ar urma să fie rambursaţi într-o perioadă de timp la condiţii de piaţă. CEO urmează să primească 1,2 miliarde de lei de la Ministerul Finanţelor pentru achiziţia certificatelor de CO2, sumă ce reprezintă circa 45% din cifra de afaceri a companiei. Ministrul desemnat al Finanţelor a declarat recent că dacă nu vor urma planul de restructurare, Tarom şi Complexul Energetic Oltenia se vor închide. CEO reprezintă circa 25% din capacitatea de generare de energie electrică din România.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here