Ultima Ora

17:15 Primarul Constanţei: Este o campanie îndreptată împotriva litoralului românesc

Vergil Chiţac, primarul Constanţei, a acuzat, vineri, o campanie îndreptată împotriva litoralului românesc și a stațiunii Mamaia, considerată dintotdeauna „perla litoralului”.

„Campania nu vizează numai Mamaia, ci tot litoralul. Scăderea turismului este în toată ţara. S-au deschis graniţele (după restricţiile impuse de pandemie n.red.), iar românii pot alege şi alte ţări, precum Bulgaria, Grecia sau Turcia”, a declarat Chiţac.

Primarul a identificat şi alte cauze care au dus la scăderea numărului de turişti: criza economică şi creşterea preţului la combustibili.

„Sunt şi cauze subiective, precum creşterea preţurilor pe litoral, dar noi, ca administraţie, nu putem interveni”, a adăugat edilul.

Legat de preţul parcării din staţiunea Mamaia, Vergil Chiţac a spus că prezentarea unui cost de 94 de lei/24 de ore este manipulatorie, deoarece primăria nu şi-a pus niciodată problema ca acest preţ să fie plătit de turist.

„Turiştii folosesc parcările hotelurilor unde sunt cazaţi”, a afirmat primarul.

Chiţac a anunţat, totuşi, că va propune consiliului local amendarea Regulamentului parcărilor astfel încât să nu se mai plătească parcare în intervalul orar 22.00-8.00. Dacă va fi adoptată, parcarea în Mamaia şi Constanţa (zona zero) va costa 54 de lei/zi (interval 8.00-22.00), adică 4 lei/oră (o jumătate de oră fiind gratuită).

Comment here