Ultima Ora

16:22 Fratele ”baronului” Stănescu, șef peste ADR Sud Vest Oltenia. Deputat de Gorj: Un incompetent va împărți cele 1,2 miliarde de euro

Alexandru Stănescu, fratele baronului PSD Paul Stănescu, a câștigat selecția organizată pentru postul de director general al Agenției de Dezvoltare Regională Sud-Vest ”Oltenia”, potrivit anunțului oficial. Stănescu nu are nici o experiență în domeniul fondurilor europene, în condițiile în care instituția pe care o conduce gestionează fonduri europene de 1,2 miliarde de euro, arată g4media.ro.

Alexandru Stănescu a trecut de proba finală a interviului cu 90,6 puncte, în timp ce unicul său contracandidat, un angajat cu vechime in ADR, Gabriel Burada, a obținut doar 57,14 puncte, potrivit documentului oficial. Stănescu trecuse deja de etapa de selecție a dosarului de candidatură împreună cu un alt candidat și a susținut interviul pe 12 septembrie.

Anunțul de selecție nu le-a cerut candidaților experiență în gestionarea fondurilor UE, deși Agenția de Dezvoltare Regională Oltenia are ca principal scop managementul proiectelor cu fonduri UE din Programul Operațional Regional în vechiul exercițiu financiar 2014-2020, iar în noul exercițiu financiar 2021-2027 va fi autoritate de management. Cu alte cuvinte, ADR Oltenia va gestiona proiecte de interes regional de 1,2 miliarde de euro – infrastructură de transport, dezvoltarea mediului de afaceri, utilități, lucrări publice în educație și sănătate. În plus, ADR-urile au anumite atribuții pe investițiile locale derulate cu fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

”Așadar, un incompetent, care nu cunoaște vreo limbă străină și pe deasupra mai este numit și ilegal, va împărți cele 1,2 miliarde de euro aferente POR Sud-Vest Oltenia pentru perioada 2021-2027. USR solicită intervenția de urgență a premierului Nicolae Ciucă pentru a opri această bătaie de joc a PNL-PSD care pune în pericol rezultatul descentralizării POR în Regiunea Sud-Vest Oltenia” spune deputatul Radu Miruță, președintele USR Gorj.

Comment here