Ultima Ora

16:22 Fermier din Crușeț, condamnat cu executare pentru subvenții primite ilegal de la APIA Gorj

Un fermier din Crușeț, trimis în judecată de DNA în anul 2017 a fost condamnat, joi, definitiv de Curtea de Apel Craiova la 4 ani de închisoare cu executare.

Vasile Toma s-a declarat mereu nevinovat, dar nu a reușit să probeze acest lucru și la instanță. În schimb, copiii săi, trimiși și ei în judecată, au fost declarați nevinovați, fiind achitați de acuzațiile ce le fuseseră aduse. Toți membrii familiei erau acuzați că au folosit acte false pentru a încasa subvenții de la APIA.

În dosar a fost condamnat și fostul șef al centrului de la Bârsești al APIA, Zamfir Pirici, pentru felul în care a procesat cererile lui Toma. El a fost condamnat la 1 an și 8 luni cu un termen de supraveghere de 2 ani și cu obligația de  a presta muncă în folosul comunității la Arcani. Muncă în folosul comunității trebuie să presteze și un alt fost funcționar al APIA Gorj, Victor Hâncu, pe care judecătorii l-au condamnat la 3 ani de închisoare cu 3 ani termen de supraveghere.

De asemenea, fostul primar al comunei Robănești din Dolj a primit o pedeapsă asemănătoare cu a lui Pirici, fostul edil având obligația să presteze muncă în folosul comunității la primăria pe care a condus-o. Fostul secretar al comunei Crușeț, Bogdan Nicola, a fost achitat de acuzațiile ce i-au fost aduse, în timp ce firma lui Vasile Toma a primit o amendă penală de 54.000 de lei. O parte din inculpați au averea sub sechestru pentru că trebuie să despăgubească statul pentru subvențiile folosite ilegal de la APIA.

„Obligă în solidar inculpaţii Toma Vasile, Hîncu Victor şi inculpata persoană juridică SC Gardentomy SRL Cruşet, la plata sumei de 117.246,07 lei, iar inculpatul Pirici Zamfir în măsura sumei de 62.192,23 lei, în solidar cu inculpaţii Toma Vasile, Hîncu Victor şi inculpata persoană juridică SC Gardentomy SRL Cruşet, către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, prin intermediul Agenției de Plăți şi Intervenții pentru Agricultură, la care se adaugă dobânda legală(…)Obligă inculpatul Pirici Zamfir la plata sumei de 25.000, reprezentând cheltuieli judiciare efectuate de stat în faza de urmărire penală (20.000 de lei) şi în faza de judecată (5.000 de lei). Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate, care nu sunt contrare prezentei decizii. În temeiul art.275 alin.2 C.p.p. obligă inculpatul Nicola Bogdan la plata sumei de 2000 de lei, reprezentând cheltuieli judiciare efectuate de stat”, a mai decis Curtea de Apel Craiova.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here