Ultima Ora

16:20 Polițiștii gorjeni, mobilizați în operațiunea „Foc de artificii”

IPJ Gorj a demarat, de marți, operațiunea menită să limiteze cât mai mult comerțul ilegal cu petarde și artificii în perioada sărbătorilor de iarnă. Până în primele zile ale lui 2020, polițiștii vor fi cu ochii pe cei care vând ilegal materiale pirotehnice care pot pune în pericol viața celor ce le folosesc.

„În perioada 19 noiembrie 2019- 6 ianuarie 2020, polițiștii vor efectua acţiuni şi controale, atât la societăţile comerciale autorizate să desfăşoare operaţiuni cu articole pirotehnice, cât şi în zona pieţelor, târgurilor sau centrelor comerciale. Vor fi vizate persoanele fizice și juridice neautorizate, care comercializează ambulant articole pirotehnice. Activităţile au scopul de prevenire şi combatere a oricăror evenimente negative (răniri de persoane, incendii sau distrugeri de bunuri) generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, importul, depozitarea şi folosirea articolelor pirotehnice de persoanele fizice şi juridice în perioada sărbătorilor de iarnă 2019/2020.

Anul trecut, în perioada 17- 28 decembrie, cu ocazia acțiunilor desfășurate pe linia prevenirii și combaterii infracțiunilor de efectuare de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept, polițiști din cadrul Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au pus în executare 9 mandate de percheziții domiciliare emise de Judecătoria Târgu Jiu și au identificat 6 persoane care dețineau fără drept, în vederea comercializării, peste 207.000 articole pirotehnice, în greutate totală de 1.733 Kg. De asemenea, polițiștii au mai constatat 12 infracțiuni, 14 persoane fiind cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuarea de operațiuni cu articole pirotehnice fără drept”, a comunicat IPJ Gorj.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here