Ultima Ora

16:20 DSP Gorj, precizări pentru ȘOFERII care efectuează transport marfă

COMUNICAT

Ca urmare a faptului că tot mai mulți șoferi gorjeni, care efectuează curse de transport marfă, solicită lămuriri din partea Direcției de Sănătate Publică, privind autoizolarea/carantinarea, precizăm că sunt în vigoare prevederile Ordonanței Militare nr. 4 din 29.03.2020.

 Potrivit art.1- (1)  La intrarea în ţară, pentru protejarea propriilor familii, conducătorii autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone optează pentru carantinare/izolare, dar nu mai mult de 14 zile, în perioada dintre curse, pentru una dintre următoarele modalităţi de protecţie împotriva răspândirii COVID-19:

 a)carantinarea în spaţii puse la dispoziţie de către angajator;

b)izolarea la domiciliu împreună cu toate persoanele cu care locuiesc/se gospodăresc sau singuri, în alt spaţiu locativ disponibil;

c)carantinarea la cerere, în spaţiile puse la dispoziţie de autorităţile administraţiei publice, cu suportarea cheltuielilor aferente carantinării.

(2) Opţiunea pentru una dintre modalităţile prevăzute la alin. (1) se materializează prin completarea, de către conducătorii autovehiculelor de transport marfă cu capacitatea maximă autorizată mai mare de 2,4 tone, a unei declaraţii pe propria răspundere prin care îşi asumă una dintre cele 3 variante de carantinare/izolare.

La începutul acestei săptămâni, în cadrul unei ședințe de Guvern, premierul Ludovic Orban a făcut precizări privind izolarea sau plasarea în carantină a conducătorilor autovehiculelor de transport marfă. Potrivit declarației făcute de primul-ministru al României, șoferii pot pleca într-o noua cursă chiar și după o zi, două, perioada maximă de autoizolare neputând depăși 14 zile.

 În situația în care conducătorul auto are o perioadă de repaus mai mică de 14 zile și a optat să se autoizoleze la domiciliu cu toate persoanele alături de care locuiește, conducătorul auto poate să plece în cursă, respectând regulile de prevenire a răspândirii infecției cu COVID-19, dar persoanele alături de care locuiește rămân în autoizolare pentru o perioadă de 14 zile.

 În data de 2 aprilie 2020 (ora 8.00), la nivelul județului Gorj, se aflau în autoizolare la domiciliu un număr de 2.633 de persoane și 337 de persoane în carantină.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here