Ultima Ora

16:19 OMS: 10% din populația lumii ar fi fost infectată cu COVID-19

Aproximativ una din zece persoane ar fi fost infectate cu noul coronavirus la nivel mondial, majoritatea populației planetei fiind încă vunlerabilă în fața COVID-19, a anunțat, luni, Organizația Mondială a Sănătății citată de Reuters.

Mike Ryan, directorul executiv al Programului OMS pentru Urgenţe Sanitare, a declarat în fața consiliului de administrație al organizației că numărul focarelor este în creștere în părți din sud-estul Asiei și că infecțiile și decesele cauzate de COVID-19 sunt în recrudescență în zone din Europa și estul Mediteranei.

„Cea mai bună estimare actuală [a OMS] ne spune că aproximativ 10% din populația globală ar fi fost infectată cu virusul. Procentul variază în funcție de țară, de mediul urban versus rural, și depinde de grupuri. Dar ceea ce înseamnă este că vasta majoritate a lumii rămâne în pericol”, a declarat Ryan.

„Ne îndreptăm acum înspre o perioadă dificilă. Boala continuă să se răspândească”, a subliniat acesta.

Mike Ryan a mai anunțat că OMS a întocmit o listă de experți care să ia parte la o misiune internațională în China, pentru a investiga originile coronavirusului și că aceasta a fost transmisă autorităților de la Beijing pentru a-și da acordul.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here