Ultima Ora

16:18 Gheorghiţă: Estimările sunt că undeva în august vom ajunge în prag de imunitate colectivă

Şeful CNCAV, dr. Valeriu Gheorghiţă, a declarat că, din estimările autorităţilor, România va ajunge, în luna august, în “prag de imunitate colectivă”, într-un procent cumulat de 50%, reprezentând “vaccinare și persoane care au trecut prin infecţia cu SARS-CoV-2”.

“Estimările noastre sunt că, undeva în august, la 1 august, vom ajunge în prag de imunitate colectivă, cumulat, de circa 50%, ceea ce înseamnă vaccinare şi persoane care au trecut prin infecţia cu SARS-CoV-2”, a afirmat Gheorghiţă.

El a menţionat, în privinţa ţintelor de vaccinare, că acestea au fost stabilite astfel încât să existe 5 milioane de persoane imunizate până la finalul lunii mai, 6 milioane în iulie şi 7 milioane în august. Şeful CNCAV a adăugat că la ora actuală situaţia epidemiologică la nivel naţional este bună, însă este nevoie de consolidarea acestui “trend evolutiv favorabil”.

“Ţinând cont de estimarea, de evoluţia epidemiologică a numărului de cazuri, din fericire situaţia epidemiologică la nivel naţional este una bună, însă avem nevoie să consolidăm acest trend evolutiv favorabil şi să asigurăm acea predicţie pe termen lung, încât prin vaccinare, scăzând numărul persoanelor care sunt susceptibile la infecţie, să nu mai avem risc de recădere epidemiologică după ce relaxăm etapizat şi progresiv toate aceste restricţii”, a declarat Gheorghiţă.

Comment here