Ultima Ora

16:15 PRECIZĂRI: Până în prezent, Flash Lighting Services nu a încasat niciun onorariu

Firma, care urmează să execute investiția de modernizare a iluminatului public din Municipiul Târgu-Jiu, vine cu precizări după ce, în presa locală, au apărut informații c-ar fi încasat, deja, bani de la Primăria Târgu-Jiu, deși lucrările nu au început. În plus, în presa locală s-a făcut trimitere la unul dintre acționari, Bogdan Gabriel Sandu, prezentat drept patronul societății, condamnat în februarie 2019, la 4 ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu şi asociere pentru săvârșirea de infracțiuni, în dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Mamaia – Constanţa.

„Atribuirea proiectului pentru creșterea eficienței sistemului de iluminat public la nivelul Municipiului Târgu-Jiu a fost rezultatul unei licitații deschise, procedură publică și transparentă, prin care a fost desemnat câștigător Flash Lighting Services SA, împreună cu Altimate SRL, care oferă servicii în zona de rețele de curenți slabi, fibră optică și transmisii de date. În momentul actual, se desfășoară faza de aprobare a proiectului tehnic, care a fost predat de FLS spre verificare către autoritatea contractantă și către Agenția de Dezvoltare Regională (ADR). După recepționarea documentației tehnice și emiterea ordinului de începere, Flash Lighting Services va demara execuția lucrărilor. Până în acest moment, nu a fost încasat niciun onorariu în cadrul acestui proiect”, Dan Vătăjelu, CEO Flash Lighting Services.

• Proiectul “Proiectare (faza PAC + POE + PTE), asistență tehnică din partea proiectantului și execuție din partea proiectantului și execuție lucrări pentru obiectivul de investiții Creșterea eficientei sistemului de iluminat public la nivelul Municipiului Târgu-Jiu” este finanțat prin Programul Operațional Regional (POR), măsura 3.1.C, prin care orașul Târgu-Jiu va putea accesa fondurile europene pentru eficientizarea energetică a iluminatului public. „INFOTRAFIC și modernizarea transportului în comun” este un alt proiect derulat de Primăria Târgu-Jiu, în care compania Flash Lighting Services nu este implicată și despre care nu deține mai multe informații.

Flash Lighting Services este deținută majoritar de China CEE Investment Cooperation Fund, Bogdan Gabriel Sandu fiind acționar cu doar 21% din companie. Acesta nu este implicat în conducerea executivă sau în procesul decizional. Compania este condusă în sistem dual: printr-un consiliu director (executiv) și un consiliu de supraveghere. Cele două consilii asigură gestionarea companiei și conformarea cu toate legile în vigoare, având la bază principii clare de luptă împotriva corupției.

• Compania Flash Lighting Services, lider de piață în proiectarea, construirea și gestionarea sistemelor inteligente de iluminat, acreditată de Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC), este unul dintre cei mai mari operatori de iluminat public din România, cu o vechime de 20 de ani în industrie. Flash Lighting Services prestează servicii de iluminat public în 14 mari orașe din România: Alba Iulia, Brașov, Botoșani, Călărași, Craiova, Făgăraș, Galați, Iași, Orăștie, Sacele, Sfântu Gheorghe, Sibiu, Târnăveni, Tulcea. Flash Lighting Services este una dintre cele 5 companii din România cu licență Clasa I, acordată de ANRSC, autorizată ca operator de servicii de iluminat pentru localitati cu peste 300.000 locuitori.

• CEE Equity Partners este unul dintre cei mai mari manageri de capital privat din Europa Centrală și de Est. Compania consiliază două fonduri de investiții, cu implicare în sectoare strategice precum infrastructură, proiecte de parteneriat public – privat, energie, telecomunicații, producție de echipamente industriale, servicii de sănătate, agricultură, turism sau educație.

Comment here