Ultima Ora

16:15 Green Deal. Dacian Cioloş: Gorjul ar trebui să primească 1 miliard de euro

„Judeţul Gorj ar trebui să beneficieze de 1 miliard de euro pentru tranziţia de la o economie monoindustrială, dependentă de cărbune, către o economie verde şi dezvoltarea de noi perspective economice şi sociale” a declarat, sâmbătă, la Târgu-Jiu, fostul premier Dacian Cioloş, copreşedintele Alianţei USR-PLUS.

Dacian Cioloş a declarat că a fost negociat, la nivel european, un fond de tranziţie justă, pentru zonele monoindustriale.

„Chiar zilele trecute am votat aceste fond. România ar trebuie să beneficieze de mai mult de 3 miliarde de euro, în următorii ani. Dacă se aplică criteriile de orientare a fondurilor către zonele cele mai afectate, Gorjul ar trebui să fie în fruntea listei şi să primească în jur de 1 miliard de de euro. Banii ar trebui absorbiţi în 2,3,4 ani. Asta înseamnă că, până la sfârşitul anului, România ar trebui să aibă un plan foarte clar despre ceea ce vrea să facă cu aceşti bani” a declarat europarlamentarul USR-PLUS.

Cioloş a promis că va acorda tot sprijinul său pentru ca banii obţinuţi de România, prin fondul de tranziţie justă, să fie folosiţi şi în interesul şi pentru a da o perspectivă judeţului Gorj.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here