Ultima Ora

16:14 Parlamentul a decis dublarea alocațiilor

Camera Deputaților a respins, miercuri, Ordonanța de urgență a guvernului care amâna până la 1 august dublarea alocațiilor copiilor de la 150 la 300 de lei. Decizia a fost luată cu 209 voturi ”pentru”, trei ”împotrivă și 98 de abțineri.

”Având în vedere că săptămâna trecută și domnul fost președinte al României, Traian Băsescu, avea o replică de genul că este criminal cel care crește veniturile pentru că oamenii cu bani se duc la alimentară, vezi Doamne mănâncă, considerăm că dreapta și-a cam prezentat poziția în ceea ce privește creșterea veniturilor în România”, a declarat, în timpul dezbaterilor, deputatul PSD Lia Olguța Vasilescu.

La rândul său, liderul deputaților liberali, Florin Roman, a spus că PNL va majora alocațiile.

”Haideți, nu mai blocați impozitarea pensiilor speciale și sigur că putem crește alocațiile și pensiile conform legii dacă și dumneavoastră veți fi de acord cu anularea pensiilor speciale. Românii vor putea să facă diferența între un PSD care susține pensiile speciale și un PSD care vrea să facă o chestiune populistă, politică, demagogică. Vă vom forța să renunțați la frăția cu pensiile speciale!”, a declarat Florin Roman.

Comisia de muncă din Camera Deputaților a dat raport de respingere a Ordonanței de Urgență. Și senatorii au votat, pe 3 februarie, tot pentru respingerea ordonanței de urgență. Legea urmează să fie trimisă, spre promulgare, președintelui Klaus Iohannis.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, pe 14 ianuarie 2020, legea ce prevedea dublarea alocaţiei de stat pentru copii, sumă care ajunge la 300 de lei, respectiv 600 de lei pentru copiii cu handicap.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here