Ultima Ora

16:14 Medic de la ATI: Suntem depășiți de situație! Suntem tot timpul batjocoriți, înjurați

Ramona Stroe, medic de la secţia de ATI COVID-19, din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu, se plânge că a ajuns la epuizare. A ajuns să lucreze şi 17 ore pe zi când are gardă.

Ramona Stroe a declarat, pentru Mediafax, că la ATI ajung cazuri tot mai grave de COVID-19.

„Lucrez în fiecare zi la program normal, de 8 ore, iar în zilele în care am gărzi, ajungând la 8, 9, chiar 10 gărzi pe lună, lucrez câte 17 ore pe gardă, rămânând, uneori şi a doua zi de dimineaţă, în momentul în care este nevoie de mine, ajungând să stau în spital chiar şi peste 30 de ore. A devenit din ce în ce mai greu, cu forme mai severe, care afectează persoane tot mai tinere.(…) Terapia Intensivă este ocupată la capacitate maximă. Suntem depăşiţi de situaţie inclusiv în ATI-ul de suspecţi. (…) Mulţi dintre aparţinători nu cred, nu ne înţeleg, nu cred că facem tot ce se poate pentru ei. Suntem tot timpul batjocoriţi, înjuraţi” a declarat medicul.

Ramona Stroe este, de cinci ani, medic de Terapie Intensivă. În urmă cu nouă luni a fost detaşată de la Spitalul Elias din Bucureşti, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Târgu-Jiu, unde era deficit de personal la ATI COVID. Într-un an de zile, Ramona a avut doar o săptămână de concediu.

În Compartimentul ATI al Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu sunt 12 paturi de Terapie Intensivă pentru pacienţii COVID-19.

Comment here