Ultima Ora

16:12 BioNTech: Vaccinul produs împreună cu Pfizer încă nu necesită modificări împotriva variantelor coronavirusului

Laboratorul german BioNTech a anunţat, luni, că mizează pe eficacitatea vaccinului său anti-COVID-19, dezvoltat împreună cu compania farmaceutică americană Pfizer, şi împotriva actualelor variante ale coronavirusului SARS-CoV-2, considerând că niciun studiu nu susţine, în acest stadiu, necesitatea unei noi formule a vaccinului, relatează agenţiile AFP şi DPA.

”La ora actuală nimic nu indică faptul că o adaptare a actualului vaccin al BioNTech împotriva principalelor variante emergente identificate ar fi necesar”, notează compania germană într-un comunicat publicat cu ocazia prezentării rezultatelor sale financiare.

Totuşi, BioNTech adaugă că pune la punct ”o strategie completă pentru a face faţă acestor variante dacă va fi nevoie în viitor”, menţionând că pentru o asemenea eventualitate a început din luna martie teste asupra unei versiuni modificate a vaccinului său, specifică noilor variante ale coronavirusului.

”Obiectivul acestui studiu este explorarea modalităţii de reglementare pe care BioNTech şi Pfizer ar urma-o dacă SARS-CoV-2 s-ar schimba suficient de mult încât să necesite actualizarea vaccinului”, explică laboratorul german.

O evaluare este, de asemenea, în curs pentru estimarea efectului unei eventuale a treia injecţii cu serul Pfizer/BioNTech (după prima doză şi rapel) asupra prelungirii imunităţii şi protecţiei împotriva variantelor coronavirusului. Directorul general al BioNTech, Ugur Sahin, a declarat, în luna aprilie, că vaccinul Pfizer/BioNTech este eficace împotriva variantei indiene a coronavirusului.

Asocierea celor două companii farmaceutice a estimat, iniţial, pentru anul acesta, o producţie de 2,5 miliarde de doze de vaccin, pe care încearcă să o crească la 3 miliarde de doze. Vaccinul Pfizer/BioNTech a fost livrat până în prezent în mai mult de 90 de ţări. Conform rezultatelor financiare publicate luni, BioNTech a obţinut în primul trimestru al acestui an un profit de 1,13 miliarde de euro, la o cifră de afaceri de peste 2 miliarde de euro, faţă de cifra de afaceri de 27,7 milioane de euro din primul trimestru al anului trecut.

Comment here