Ultima Ora

16:11 Dan Barna, despre relația cu PNL: Depinde dacă ajungem la primari în două tururi sau nu

Stabilirea candidatului alianței USR-PLUS pentru Primăria Capitalei și relația cu PNL vor depinde de modul în care vor fi aleși primarii la alegerile locale, într-un singur tur sau două tururi. O decizie care fi luată în primele luni ale anului viitor, a afirmat Dan Barna, transmite Mediafax.

Liderul USR a explicat că, dacă alegerea primarilor va rămâne într-un singur tur, atunci vor avea loc negocieri pentru a se ajunge la o soluție.

„Principiul este acela că alianța USR-PLUS va avea candidați comuni în orașe, municipii, comune, acesta este principiul de la care am pornit, principiul pe care este construită alianța, fără doar și poate. În ceea ce privește relația cu PNL, aici lucrurile depind dacă ajungem la primari în două tururi sau nu. Dacă reușim să schimbăm legislația și să avem, cum e normal și democratic și reprezentativ, alegerea primarilor prin două tururi de scrutin, atunci e cumva puțin probabil că vor fi candidați unici acolo unde luptăm cu primari PSD, cum e situația la București, să spunem….Și dacă va fi primar într-un singur tur, va trebui să stăm toți la masă și să facem tot ce putem cu mintea, inima și înțelepciunea”, a afirmat Dan Barna.

Liderul USR a susținut că există voință politică și din partea PNL, iar, cel târziu la jumătatea lunii februarie, lucrurile vor fi tranșate, urmând să se decidă dacă modul de alegere al primarilor va fi stabilit prin lege adoptată de Parlament sau prin asumarea răspunderii guvernului.

„Văd o deschidere în acest moment…Eu anticipez că, undeva cel mai târziu la jumătatea lunii februarie, lucrurile vor fi clare. (…) Pentru că și asta am convenit-o cu premierul Orban, dacă vor fi alegeri într-un singur tur, va trebui să ne așezăm la masă și să stăm de vorbă pentru a găsi cea mai bună soluție pentru a scăpa Bucureștiul de Gabriela Firea, deci astea sunt în momentul de față cărțile de pe masă”, a explicat Dan Barna.

Dacă alegerea primarilor va avea loc în două tururi, atunci alianța USR-PLUS va avea un candidat propriu. Dan Barna a confirmat că în procesul de desemnare a candidatului pentru Primăria Capitalei, se va alege între Nicușor Dan și Vlad Voiculescu, fie în urma unor sondaje, fie prin alegeri primare. USR București a derulat o consultare internă, în intervalul 8-11 octombrie, în urma căreia a rezultat că peste 86% dintre membrii organizației vor ca partidul să îl susțină pe Nicușor Dan, în calitate de candidat independent, la Primăria Generală a Capitalei.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here