Ultima Ora

16:10 Condamnată pentru că a ținut cursuri cu fonduri UE doar „pe hârtie”

O gorjeancă a fost condamnată la închisoare cu suspendare, după ce, în urmă cu mai mulți ani, a ținut doar „pe hârtie” cursuri de recalificare profesională.

Femeia a fost anchetată de DNA Craiova și a recunoscut, în fața procurorilor, că acuzațiile care îi sunt aduse sunt reale. Atitudinea sa a contat și în fața judecătorilor care, miercuri, au decis o pedeapsă care nu o trimite în spatele gratiilor, mai ales că inculpata a returnat banii pe care i-a încasat ilegal din proiectele derulate cu fonduri europene.

„Admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Craiova cu inculpata Predescu Ligia ( fostă Murăreţu ).(…) Condamnă pe inculpata Predescu Ligia (fostă Murărețu), la pedeapsa principală de 1 an și 6 luni închisoare, pentru săvârșirea, în formă continuată, a infracțiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Uniunii Europene sau din bugetele administrate de aceasta ori în numele ei”, se arată în decizia instanței, pedeapsa de 1,6 ani fiind transformată într-una de 2 ani ca termen de supraveghere.

Documentele eliberate în fals pentru cursantele care doreau să lucreze cu diplomele astfel obținute în agropensiuni turistice au fost anulate, lista beneficiarelor fiind formată din câteva zeci de femei.

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here