Sportive

Viitorul Pandurii Târgu-Jiu, eşec şi cu Petrolul Ploieşti

Petrolul Ploiești a învins, duminică, la Târgu-Jiu, echipa Viitorul Pandurii cu scorul de 3-0, în etapa a patra a Ligii 2.

După două victorii acasă în tot atâtea jocuri, echipa ploieșteană a obținut la Târgu-Jiu primul succes în deplasare în acest sezon, 3-0 cu Viitorul Pandurii, după ce în precedentul meci de ”afară” cedase cu 0-1 la Metaloglobus. În schimb, Viitorul Pandurii nu are un start de campionat deloc bun, în primele patru meciuri obținând doar un punct, după acel 2-2 de la FC Brașov din runda de debut.

Meciul de la Târgu-Jiu, contând pentru etapa a 4-a a Ligii 2, a avut o primă repriză echilibrată, atât în privința posesiei, cât și a ocaziilor, arată Liga2.ro. Și partea a doua a jocului a început cu situații la ambele porți. Jocul s-a rupt după o fază care a surprins apărarea gorjenilor. Boțogan a primit în dreapta careului, a trecut de Sveikauskas, care s-a oprit inexplicabil, a pasat în partea opusă la Armando Vajushi (57), care nu a ratat șansa de a deschide scorul. La scurt timp, căpitanul Valentin Țicu (64) a executat perfect o lovitură liberă din 22 de metri central, pe lângă zid, iar mingea care a atins pământul în fața lui Moga l-a păcălit pe portar. Multiplele schimbări făcute de cei doi antrenori au adus și un marcator dintre jucătorii nou-introduși. La o pasă lungă din propria defensivă în față a lui Huja, Mario Bratu (84) a scăpat singur cu Moga și l-a executat din marginea careului.

S-a terminat 3-0 pentru Petrolul, după o repriză secundă excelentă, în care a știu să joace și a arătat că e și mai pregătită fizic decât trupa lui Cristian Lupuț. ”Găzarii” ajuns, astfel, la cinci victorii și un egal în meciurile directe cu trupa patronată de Nicolae Sarcină.

Viitorul Pandurii a început noul sezon de Liga 2 cu rezultate mult sub așteptările conducătorilor. A debutat cu o remiză pe terenul nou-promovatei FC Brașov (scor 2-2), apoi a pierdut acasă cu altă nou-venită în campionat, Steaua (scor 0-2), iar runda trecută a cedat surprinzător la Giurgiu, 0-1 cu Astra. Cu doar un punct acumulat, echipa gorjeană ocupă locul 17 din 20 în Liga 2.

Comment here