Ultima Ora

16:06 DSP Gorj, controale anti-COVID. Târgul Peșteana-Jiu, suspendat

În perioada 01.08.2020- 24.08.2020, inspectorii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Gorj au desfășurat acțiuni de inspecție și control privind verificarea măsurilor instituite pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În această perioadă au fost verificate: 44 unități de alimentație publică (terase și retaileri), 2 unități sanitare cu paturi, 2 unități de transport în comun, 1 Centru de permanență și un târg comunal. Pentru neconformitățile constatate au fost aplicate 32 sancțiuni contravenționale în valoare de 50.100 de lei.

 Principalele nereguli depistate au fost:

  • cantități insuficiente de produse dezinfectante;
  • lipsa paravanului despărțitor între șofer și pasageri;
  • neefectuarea termometrizării;
  • nerespectarea măsurilor de protecție individuală;
  • neefectuarea operațiunilor de curățenie și dezinfecție conform normelor igienico-sanitare.

        Inspectorii Direcției de Sănătate Publică Gorj au decis suspendarea activității Târgului săptămânal Peșteana- Jiu pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 16 august 2020. Totodată, a fost aplicată și o sancțiune contravențională în valoare de 3000 de lei din cauza nerespectării normelor de igienă în vigoare pentru diminuarea riscurilor privind sănătatea publică.

În perioada 19-20 august 2020, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Gorj, împreună cu reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă au desfășurat o campanie de informare a angajatorilor cu privire la riscul ridicat de infectare cu COVID-19, pe raza a 5 comune: Plopșoru, Bîlteni, Bălești, Schela și Mușetești. S-au purtat discuții privind respectarea legislației în vigoare și prevenirea îmbolnăvirilor cu COVID-19. De asemenea, au fost distribuite materiale educativ-sanitare pe această temă.   

buy albuterol online

buy chantix

antabuse

Comment here