Ultima Ora

16:05 Organizațiile LGBT solicită partidelor să nu susțină inițiativa AUR

Organizațiile LGBTQIA+ din România au transmis un comunicat de presă prin care condamnă tentativa AUR de revizuire a Constituției pentru redefinirea familiei.

Cele 14 organizații semnatare ale scrisorii deschise susțin că „persoanele LGBTQIA+ din România continuă să fie ținta atacurilor care urmăresc restrângerea drepturilor și libertăților cetățenești”.

„După eșecul referendumului din 2018, unde doar 1 din 5 români a ales să se exprime în legătură cu modificarea articolului 48 din Constituției României, un nou demers își propune să redefinească familia, la inițiativa unui grup de cetățeni – membri, afiliați sau simpatizanți AUR. Organizațiile semnatare condamnă această acțiune, semnalând încercarea de a-i dezbina pe români prin demonizarea și hărțuirea persoanelor LGBTQIA+, transformându-le din nou în carne de tun în campaniile electorale și în țapi ispășitori pentru toate problemele românilor. La fel de grav este și faptul că familiile monoparentale, extinse sau necăsătorite, numeroase în România, sunt portretizate în discursul inițiatorilor ca anomalii indezirabile și scoase, astfel, în afara societății”, se arată în comunicat.

Reprezentanții comunității LGBT spun că „problemele reale” ale românilor „țin de nivelul de trai din ce în ce mai scăzut, determinat de rata inflației și de scăderea dramatică a puterii de cumpărare”.

„Clasa politică are datoria să nu gireze inițiativa AUR, ci să protejeze în mod real familiile tuturor românilor, inclusiv familiile persoanelor LGBTQIA+, prin legi și măsuri care răspund nevoilor societății (…). Repetarea referendumului ar aduce un prejudiciu serios bugetului național, care se confruntă oricum cu hibe reale când vine vorba de cheltuieli urgente precum sistemul de sănătate, sistemul de pensii, educație, etc”, se mai arată în același comunicat.

„Efectele demersului de față merg dincolo de vulnerabilizarea persoanelor LGBTQIA+ și se traduc inclusiv prin dezbinarea societății românești, situație de care profită doar Moscova, pe a cărei agendă se află dinamitarea coeziunii sociale în statele membre UE. Mulți dintre inițiatorii Coaliției pentru Constituție sunt cunoscuți pentru pozițiile lor împotriva egalității de gen, împotriva drepturilor femeilor și împotriva dreptului la avort”, mai spun organizațiile semnatare.

„Solicităm partidelor politice să nu susțină inițiativa AUR de modificare a Constituției și să nu gireze, prin discursul lor public în campania electorală, ura și discriminarea persoanelor LGBTQIA+. Homofobia nu ține loc de program politic și cerem ca în campania electorală să fie adresate și dezbătute problemele substanțiale ale familiilor din România, nu restrângerea unor drepturi ca dreptul la familie, demnitate personală și siguranță fizică ale persoanelor LGBTQIA+. CEDO a recunoscut deja, la fel cum a recunoscut și Curtea Constituțională a României, dreptul la familie al persoanelor LGBTQIA+, iar votul românilor pe subiect nu aduce nicio schimbare la obligația statului român de a proteja juridic acest familii”, susțin organizațiile.

Comments (1)

  1. Acest referendum trebuie organizat împreună cu alegerile locale sau parlamentare!Acum este momentul sa votam! În 2018 soparla de Dragnea si-a bătut joc de români, neașteptand un an de zile pana la alegerile prezidentiale din 2019. Interesul lui Dragnea, clar sa nu fie odată cu alegerile prezidentiale astfel iar fi adus prejudicii lui Iohannis. De fapt au fost planurilor stăpânilor, Dragnea, Dancila și Iohannis nefiind decât niște ciocoflenderi nesimțiți. Alții sunt păpușarul, ăștia sunt doar slugile vestului și ale lui Soros. Referitor la LGBT- ținti sa zică merci ca nu sunt arestați. Nu sunt decât niște bolnavi psihici de băgat la ospiciu. Nu dorim sa pangarim aceasta tara, și asa ne-au pangarit-o cu drogurile. Tactica lor este cea a pașilor marunti. La început au zis ca este legea abuziva ca ii baga în închisori, după vor statut de familie. Nu dorim asa ceva pe teritoriul tarii noastre și nici al R. Moldova. Dacă se organizează acest referendum, aceste asociații iau o palma zdravănă. Ar trebui penalizate și televiziunile care ii promovează pe acești mizerabili. Dumnezeu a pedepsit deastic Sodoma și Gomora.
    Acum trebuie sa decidem.

Comment here