Ultima Ora

16:03 Preşedinte de CJ, condamnat la 8 ani şi 4 luni de închisoare

Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Ionel Arsene, a fost condamnat de Tribunalul Bacău la opt ani şi patru luni de închisoare pentru trafic de influenţă. Decizia instanţei nu este definitivă.

Tribunal Bacău a decis, miercuri, condamnarea lui Ionel Arsene la opt ani şi patru ani de închisoare pentru infracţiuni de trafic de influenţă comise în 2013 şi în 2015. Instanţa a mai decis confiscarea de la Ionel Arsene a sumelor de 80.000 de euro şi 150.000. Preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ este obligat să achite suma de 30.000 de lei reprezentând cheltuieli judiciare. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.

Ionel Arsene a fost judecat pentru că, în anul 2013, în calitate de deputat şi preşedinte al organizaţiei judeţene Neamţ a PSD, ar fi primit de la o persoană (martor în cauză), suma de 100.000 euro „pentru a-şi folosi influenţa pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor persoane din conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate, în scopul de a se constata nerespectarea dispoziţiilor legale privind conflictul de interese şi regimul incompatibilităţilor în cazul unei persoane care, la acea vreme, avea funcţie de conducere în administraţia locală”.

De asemenea, el a mai fost judecat de procurorii anticorupţie şi într-un alt dosar de trafic de influenţă. El a fost acuzat că ar fi pretins de la un om de afaceri 5% din suma totală de 60.000.000 lei ce trebuia alocată de Administraţia Naţională Apele Române (A.N.A.R.) pentru finalizarea contractelor pe care firma respectivă le avea în derulare cu administraţiile bazinale.

Comment here