Ultima Ora

16:03 Liderul PNȚCD Gorj află joi decizia Tribunalului Gorj

Liderul PNȚCD Gorj, Matei Catrinoiu, este inculpat în două dosare penale aflate pe rolul instanțelor de la Târgu Jiu. În cursul zilei de marți, Judecătoria Târgu-Jiu a dispus restituirea cauzei la Parchet pe motiv că procurorul nu ar fi descris suficient de clar cele 197 de acte materiale pentru care îl acuză pe Catrinoiu de delapidare. Politicianul ar fi comis faptele în calitate de lichidator judiciar, la fel ca și în celelalte dosare care îl vizează.

Catrinoiu urmează să afle, joi, dacă Tribunalul Gorj menține sau nu decizia de începere a judecății sale într-un alt dosar cu acuzații similare. Și aici Judecătoria Târgu Jiu a dispus restituirea cauzei la procuror în vederea refacerii rechizitoriului, în luna februarie un magistrat de drepturi și libertăți constatând remediate neregularitățile sesizate de avocatul inculpatului. În acest dosar, Catrinoiu este acuzat că a vândut bunurile unei firme și și-a însușit banii, la fel cum a procedat și în cazul vânzării unei barje pe care o familie de romi o avea la Constanța, cu ani în urmă. În acel dosar, liderul țărănist a primit o condamnare cu suspendare, care i-a permis să își exercite în continuare activitatea de lichidator judiciar.

Emoții în instanță are și fiul liderului țărănist. Executorul judiciar Cosmin Matei Catrinoiu a fost și el trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, calitatea de inculpat în dosar având-o și un apropiat al acestuia, Gheorghe Sperlea. Cei doi au fost trimiși în judecată pentru abuz în serviciu încă din toamna anului 2021, dar de abia săptămâna viitoare Înalta Curte de Casație și Justiție ar putea da o decizie cu privire la începerea judecării pe fond a dosarului, până la pronunțarea unei sentințe definitive urmând să mai treacă alți câțiva ani.

Comment here